IMG_20180328_180232IMG_20180328_180353_2 (1)Igual que en altres municipis valencians, ahir dimecres, Bétera va acollir un acte commemoratiu amb motiu del Dia de Record i Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura a la Comunitat Valenciana. Doncs, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) feia una crida perquè els ajuntaments promogueren actes en compliment de la llei 14/2017 de la Generalitat Valenciana.

La FVMP recorda que la Llei de Memòria Democràtica i per a la Convivència IMG_20180328_180802_1de la Comunitat Valenciana, en l’article 36, declara el 28 de març com a Dia de Record i Homenatge. A més, estableix que “les institucions públiques valencianes impulsaran en eixa data actes de reconeixement i homenatge amb l’objecte de mantenir la seua memòria i reivindicar els valors democràtics i la lluita del poble valencià per les seues llibertats”.

Cap a les 18.00 hores, un bon nombre de veïns, familiars i entitats es concentraven al cementeri municipal. Allí, l’Alcaldessa de la localitat, Cristina Alemany, oferia unes paraules emotives dedicades a les víctimes i a les desenes de persones reunides.

Després, la primera edil va descobrir una placa en memòria dels homenatjats, on consta un fragment d’una poesia de Vicent Andrés Estellés i la següent frase: “El P1120020poble de Bétera, en record dels qui moriren per la defensa de la democràcia i dels valors de la Segona República, la bandera republicana”.

Posteriorment, Alemany donava pas a l’actor i veí de la població, Sevi Asensi Calvet, qui procedia a la lectura de poemes del mateix Estellés.

Per concloure l’acte, es va tocar l’himne de la República Espanyola, conegut com l’himne de Riego. En definitiva, un acte on les llàgrimes d’emoció de molts dels allí presents no va poder contenir-se.

Fotogaleria:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment