P1120058Aquest dijous la consellera de Medi Ambient, Agricultura, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha visitat les obres d’ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Bétera. La consellera ha estat acompanyada per l’alcaldessa del municipi, Cristina Alemany, el gerent de l’EPSAR, Enrique Lapuente i altres regidors de la localitat com Cristina Ballesteros, Neus Sánchez i José Rodado.

Abans de desplaçar-se cap a la zona de la depuradora, Elena Cebrián ha signat en el llibre d’honor de l’Ajuntament. Allí, la primera edil de la població, li ha fet entrega d’un xicotet detall com a record de la seua visita. Posteriorment, les màximes autoritats s’han dirigit cap a la zona.

P1120064L’estació depuradora ampliarà un 145% la seua capacitat de després de finalitzar P1120087les obres d’ampliació. La depuradora del municipi va ser construïda en 2001 i dissenyada per a un cabal de 2.400 m³/dia. Però en la pràctica rep al voltant de 4.570 m³/dia, per l’augment de població, que sumen 23.178 habitants entre nucli urbà i urbanitzacions.

P1120091Els tècnics han sigut els eP1120104ncarregats d’explicar el funcionament d’aquesta actuació. Així, la depuració de les aigües residuals es basa en la tecnologia de fangs actius per mitjà d’aeració prolongada, contemplant-se un sistema d’eliminació de nutrients (nitrogen i fòsfor).

Aquesta actuació suposa la 20180329_122939construcció d’un nou edifici pretractament, un tanc d’homogeneïtzació, un edifici de soplantes, un reactor biològic, un decantador secundari, una caseta d’aigua tractada, una arqueta cabalímetre d’eixida, bombament de fangs, tremuges de fangs deshidratats i un espesador de fangs, a més de l’adequació de l’entorn en vials i jardineria.

L’ampliació s’ha dissenyat per a tractar un cabal de 5.875 m³/dia i permetrà donar20180329_124208 servici a una població de 29.800 persones, donant la volta a la situació actual. Aquesta actuació es finança en part a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dins del marc del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana per al període 2014-2020. Les obres tenen un pressupost de 7,5 milions d’euros. A banda, aquest projecte, tal com ha destacat la consellera, també suposa la creació de nous llocs de treball que estiguen a càrrec d’aquesta tasca.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Bétera ha destacat que aquesta iniciativa portarà beneficis mediambientals molt significatius, a més d’un estalvi per a l’ajuntament del cànon que es paga ara.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment