14004505w(EFE) Bioparc València ha acollit el naixement d’un dril, un dels primats més amenaçats d’Àfrica, dins el Programa europeu de conservació d’espècies amenaçades (AEP).

Els drils són de grandària mitjana, presenten un dimorfisme sexual i el mascle és molt cridaner, tenen un port imponent i prominents ullals, i la seua cara negra sembla una màscara i destaca sobre el pelatge marró grisenc tenyit de verd oliva, segons ha informat el parc.
Aquest exemplar desenvolupa una “corona” que li sembla a un lleó i uns vius colors blau porpra a les natges i vermell intens sota del llavi i a la zona genital.
L’home és el seu major depredador seguit per l’àguila coronada i el lleopard. Els drils habiten a l’oest d’Àfrica central i solen viure en selves i boscos en grups formats per un mascle i fins a 20 femelles amb les seues cries.
Són omnívors i s’alimenten principalment de tubercles, arrels i brots vegetals que complementen amb cucs, granotes, sargantanes i petits mamífers. Les seues gestacions duren al voltant dels 180 dies i la seua esperança de vida està al voltant dels 28 anys.
La cria de dril (Mandrillus leucophaeus), del qual encara es desconeix el sexe, és fill del mascle Rafiki i la femella Abuja, i el grup reproductor valencià està format per dues femelles adultes i un mascle que viuen amb els fills nascuts de cadascuna de les femelles.
A Espanya, Bioparc és un dels tres recintes on es pot conéixer aquesta espècie i l’únic que es troba en un hàbitat “multiespecie” on conviu amb sitatungas, hipopòtams pigmeus, talapoins i oques del Nil.
Bioparc destaca que els seus treballs per la preservació de la biodiversitat ha donat aquest mes de març “tres grans alegries”, el naixement del goril·la Pepe, gasela mhorr -espècie extinta en el seu hàbitat- i ara el dril, que roman fortament agafat a la seua mare.
Són tres cries de gran valor per a les seues respectives espècies que consoliden a Bioparc com una reserva de vida salvatge.
Aquesta Setmana Santa, el parc valencià ofereix un nou servei gratuït de rutes guiades i activitats durant tot el dia i l’horari ampliat de 10.00 a 20.00 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment