La localitat de Bétera també celebra la Setmana Santa aquests dies, WhatsApp Image 2018-03-30 at 20.09.34amb els seus corresponents actes religiosos.

D’aquesta manera, el passat dijous 29 de març, amb motiu de Dijous Sant, es va portar a terme el tradicional Via Crucis. Aquest, donava el seu tret d’eixida al voltant de les 23.00 hores, des de la plaça de l’església. Des d’allí, els fidels van dirigir-se pel carrer Alt de València i Puríssima fins a arribar al Calvari, on es va celebrar aquest esdeveniment.

El Via Crucis és una de les devocions o pràctiques d’oració més esteses entre els cristians. Aquest, es refereix a les diferents etapes o moments viscuts per Jesús des del moment en què va ser aprehés fins a la seua crucifixió i sepultura.

WhatsApp Image 2018-03-30 at 22.09.47D’altra banda, ahir divendres, conegut com a Divendres Sant, va ser el torn per a la processó popularment coneguda com del Sant Enterrament. Després de la missa oficiada per Don Vicent Font a l’Església de la Puríssima, al voltant de les 20.00 hores els feligresos van eixir en processó, junt amb les confraries del municipi, dirigint-se cap al carrer Major, donant la volta fins a arribar a l’Ajuntament i baixar pel carrer Colon i tornar de nou al mateix temple.

Aquesta processó, com el seu nom indica, representa l’enterro de Jesucrist després d’haver sigut crucifixat.

Per finalitzar, demà diumenge 1 d’abril, els actes conclouran amb la processó de l’Encontre. Aquesta donarà inici a les 9.30 hores. Jesucrist eixirà de l’església de la Puríssima i la Verge eixirà de l’església dels Desemparats. Les dues imatges es trobaran en el Calvari, representant el moment en el qual Jesús ressuscita i es troba amb sa mare, després d’haver sigut enterrat.

 
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment