La localitat de Bétera també celebra la Setmana Santa aquests dies, WhatsApp Image 2018-03-30 at 20.09.34amb els seus corresponents actes religiosos.

D’aquesta manera, el passat dijous 29 de març, amb motiu de Dijous Sant, es va portar a terme el tradicional Via Crucis. Aquest, donava el seu tret d’eixida al voltant de les 23.00 hores, des de la plaça de l’església. Des d’allí, els fidels van dirigir-se pel carrer Alt de València i Puríssima fins a arribar al Calvari, on es va celebrar aquest esdeveniment.

El Via Crucis és una de les devocions o pràctiques d’oració més esteses entre els cristians. Aquest, es refereix a les diferents etapes o moments viscuts per Jesús des del moment en què va ser aprehés fins a la seua crucifixió i sepultura.

WhatsApp Image 2018-03-30 at 22.09.47D’altra banda, ahir divendres, conegut com a Divendres Sant, va ser el torn per a la processó popularment coneguda com del Sant Enterrament. Després de la missa oficiada per Don Vicent Font a l’Església de la Puríssima, al voltant de les 20.00 hores els feligresos van eixir en processó, junt amb les confraries del municipi, dirigint-se cap al carrer Major, donant la volta fins a arribar a l’Ajuntament i baixar pel carrer Colon i tornar de nou al mateix temple.

Aquesta processó, com el seu nom indica, representa l’enterro de Jesucrist després d’haver sigut crucifixat.

Per finalitzar, demà diumenge 1 d’abril, els actes conclouran amb la processó de l’Encontre. Aquesta donarà inici a les 9.30 hores. Jesucrist eixirà de l’església de la Puríssima i la Verge eixirà de l’església dels Desemparats. Les dues imatges es trobaran en el Calvari, representant el moment en el qual Jesús ressuscita i es troba amb sa mare, després d’haver sigut enterrat.

 
 
 

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment