La Mancomunitat Camp de Túria ha posat en marxa una nova campanya sota el lema ‘Cada ratlla compta‘.

Aquesta acció s’emmarca també dins del Pla Comarcal de Drogodependències i altres Trastorns Addictius que està portant a terme la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA). La iniciativa es desenvoluparà al llarg de tot el mes d’abril, baix el lema sent un altre dels dotze lemes que s’estan desenvolupant al llarg d’aquests mesos als 17 municipis que formen part de la comarca del Camp de Túria. Cal recordar que en febrer la finalitat perseguida era deixar de fumar i al març la de fer un bon ús d’Internet i les Xarxes Socials.

A Espanya els joves comencen a consumir cocaïna als 14-15 anys. Segons un estudi realitzat per la Universitat CEU San Pablo de Madrid sobre les conseqüències del consum de cocaïna i la seua relació amb l’aprenentatge, s’observa que les persones amb una menor capacitat per a l’aprenentatge reaccionen pitjor a les drogues i és més senzill que es convertisquen en addictes.

Això pot ser degut, segons coincideixen molts investigadors, al fet que l’addicció a les drogues pot considerar-se com un aprenentatge més, de manera que quan el sistema d’aprenentatge falla, el desenganxament d’aquestes substàncies és molt més difícil. De fet, el problema principal és desaprendre l’hàbit de consumir cocaïna.
patró diferent

La cocaïna és una droga que mostra un patró diferent dels altres: danya el cervell a llarg termini i el seu consum no sol manifestar-se en un deteriorament físic evident, com per exemple en el cas de l’alcoholisme i altres addiccions. Un alcohòlic pot esdevenir una persona molt deteriorada des d’edats molt primerenques, al contrari que un addicte a la cocaïna, que al marge dels possibles danys cardiovasculars, la resta de danys s’han d’observar a llarg termini.

També s’estan investigant les conseqüències del consum de cocaïna en funció de l’edat: en adults i durant l’adolescència. Els resultats estan mostrant grans diferències sobretot relacionades amb l’aprenentatge, i per això, el consum en adolescents és molt més perniciós que en l’edat adulta.

Moltes vegades, la cocaïna és considerada com una droga inofensiva pel temps quetranscorre fins que es perceben els danys que ocasiona en l’organisme. A llarg termini aquesta droga provoca danys en el sistema nerviós central, però cal recordar la cocaïna també pot tenir conseqüències, com problemes cerebrovasculars i cardiovasculars, en el mateix moment de consumir-se.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment