14022289wL’acampada de professorat interí celebrada aquests dies ha acordat convocar tres jornades de vaga el 24, 25 i 26 d’abril, amb la finalitat que es garantisca la continuïtat en el treball després de les oposicions “massives” anunciades per la Conselleria d’Educació.

La Coordinadora de Professorat Interí (CPI) i el sindicat STEPV han valorat la mobilització del 3 i 4 d’abril, l’objectiu era exigir un pacte d’estabilitat que “realment garantisca la continuïtat de la feina d’aquest col·lectiu després de les oposicions massives” anunciades per l’Administració autonòmica.
Segons un comunicat del STEPV, l’anunci de les 13.000 places que es convocaran entre 2018 i 2021 no s’ha negociat prèviament, i està generant des de llavors “molta inquietud i intranquil·litat” en el col·lectiu, perquè aquest sistema “no garanteix que qui no supere el procés de concurs oposició puga continuar treballant”.
L’acampada dels interins, secundada per més d’un centenar de docents, es va convocar per al 3 d’abril per ser un “dia simbòlic”, ja que aquest dia es va signar “el nefast acord de professorat interí en 2013, que finalment va ser tombat pels tribunals “atenent el recurs de STEPV i després d’una llarga lluita de mobilitzacions durant dos anys.
Durant l’acampada, s’han celebrat als jardins de la Conselleria diverses activitats, com xerrades sobre la consolidació del personal interí o la situació del pacte d’estabilitat, i una assemblea en què es va acordar convocar tres jornades de vaga el 24, 25 i 26 d’abril.
Segons el STEPV, la Conselleria va decidir tancar les portes del recinte a les 16 hores, davant el que es va continuar la jornada reivindicativa a les escales de la direcció territorial d’Educació, a l’avinguda de Gregorio Gea de València, i es va passar la nit allà.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment