P1130023El passat dimarts, 6 d’abril, es van aprovar dos mocions importants al Ple Ordinari de Bétera del mes d’abril.

En primer lloc, es va donar llum verda a la moció presentada per Compromís d’instar el govern central a cumplir les 17 recomanacions de l’últim informe de la Comissió Europea Contra el Racisme i la Intolerància (ECRI).

L’ECRI és un organisme que supervisa de manera independent el compliment de les directrius citades anteriorment i detecta a Espanya qüestions preocupants, segons va explicar el regidor Jose Rodado (Compromís). En aquest sentit,  va indicar que la proposta insta el ministeri d’Educació a reincorporar l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania, i el Ministeri de Sanitat a derogar el programa sanitari per a garantir l’assistència sanitària universal. Entre d’altres, també proposa ajudar els xiquets immigrants a acabar els estudis, els joves immigrants a accedir al mercat laboral i a intensificar el suport al col·lectiu LGTB.

P1130024Després de l’expossició de la postura de cada regidor, la moció va ser votada. Així, la proposta seguirà endavant amb els vots a favor de Compromís, PSPV i Asamblea Bétera Ciudadana, els vots en contra de Ciudadanos i el regidor no adscrit, i les abstencions del PP i Mas Camarena CUBE).

D’altra banda, també va ser aprovada la moció d’Assemblea Bétera Ciudadana, presentada pel seu portaveu, Augusto Sevilla. En aquesta, es planteja instar el govern central a revertir els retalls en partides d’Educació, Sanitat i Protecció Social, així com instar la Generalitat Valenciana a recuperar i enfortir el sistema públic pal·liant els retalls i privatitzacions imposats per l’anterior govern del PP. També proposa organitzar una jornada sobre justícia social amb experts en la matèria i que estiga oberta a la ciutadania.

Sevilla va mencionar que han desaparegut servicis bàsics. Segons va declarar, en educació les taxes universitàries han augmentat, mentre que han baixat les beques i creix la ratio d’alumnes per classe. També va manifestar que les pensions estan congelades i que hi ha menys ajudes a la dependència i retalls dels drets socials, entre d’altres situacions precàries actualment existents.

Finalment, aquesta moció va ser aprovada amb els vots de Compromís, PSPV-PSOE, Asamblea Bétera Ciudadana i Mas Camarena CUBE i l’abstenció del Partit Popular, Ciudadanos i el regidor del grup no adscrit.

A continuació vos deixem un vídeo resum de la presentació de la moció sobre l’ECRI:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment