pleno 2Diverses són els precs i preguntes que en el passat ple ordinari del mes d’abril, celebrat el dimarts dia 3, va formular el Partit Popular de Bétera.

Precs i preguntes Elia Verdevío

En primer lloc, la regidora Elia Verdevío va preguntar per una reunió amb llauradors per a tractar els robatoris als camps. al respecte, la regidora d’Agricultura, Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE) va confirmar que es va reunir amb el regidor de Policia (José Rodado), un policia local i un representant de la Unió de Llauradors que va assistir a títol personal, per haver sigut víctima d’un robatori. En aquest sentit, durant la reunió es va tractar la possibilitat de tancar alguns camins rurals en època de la taronja, segons va explicar Ballesteros.

Verdevío també va mencionar que per registre d’entrada hi havien vist un altre repunt de població de conills amb danys en certes varietats de taronja a causa d’aquest repunt. Ballesteros va especificar que per registre d’entrada li havia arribat una queixa habitual per part d’un veí de la localitat, la qual els caçadors la tenen en compte, i que si s’assabentar d’aluna més li la donaria a conéixer.

La regidora Popular també va comunicar que hi havia rates prop de la residència Selegna. L’alcaldessa i responsable de l’àrea de Sanitat, Cristina Alemany (Compromís), va sol·licitar que li concretara les parcel·les afectades per a poder avisar l’empresa encarregada per poder actuar adequadament.
La mateixa edil també va preguntar per la regularització de les granges de porc, ja que algunes no tenien llicència definitiva i se’ls va donar un temps perquè l’obtingueren o adequaren la que tenien, però algunes continuen vessant purins de manera incontrolada. El regidor de Comerç, Augusto Sevilla (Asamblea Bétera Ciudadana) li va comentar que consultarien l’estat en què es troben aquestes granges i li ho farien saber. A més, la regidora de manteniment d’edificis i instal·lacions públiques, Neus Sánchez (Compromís), va respondre que un guarda de la Generalitat Valenciana sí que va descobrir una granja porcina que vessava purins, ja fa temps, la qual s’havia sancionat.

Precs i preguntes Ayo Martínez

P1130053D’altra banda, Ayo Martínez es va interessar per si la conselleria havia contestat a les peticions de la localitat quant al pla Edificant. L’alcaldessa, Cristina Alemany, va indicar que eren diversos fulls on es detallava que algunes sí, però va avançar que les més importants  s’havien acceptat, com són la creació de dos nous centres educatius (una escola i un institut) al municipi.
Martínez també va preguntar sobre la pavimentació dels camins rurals, a causa del seu estat actual. Segons va explicar Cristina Ballesteros, estan previstes diverses actuacions. Així, dels pressupostos d’Inversions Financerament Sostenibles de l’any 2017 hi ha una partida de 10.000 euros que permetrà pavimentar els camins del barranc del Sirer, Vall de Flors, Sant Isidre, i el camí 9013 polígon 44. Amb les noves subvencions, es preten seguir amb la pavimentació, inclús d’alguns trams del nucli urbà.
Ayo també va voler saber com es trobaven les reunions i actuacions de la comissió creada al voltant de ‘La Inmediata‘. El regidor de Patrimoni, Joano Baudés (Compromís), va comentar que no s’han reunit últimament, però que sí que se li ha traslladat a Riba-roja de Túria que la resta de municipis també vol participar i aportar idees en l’assumpte.

Precs i preguntes Manu Pérez

Finalment, va ser el torn per al regidor Popular, Manu Pérez. Aquest, li va recordar a l’Alcaldessa del municipi el seu compromís per enviar un informe amb totes les millores i gestions que estan en marxa a la Piscina Coberta. La primera edil es va comprometre a enviar-li l’estat d’aquestes accions per a solucionar les mancances o deficiències que hi puga haver a les citades instal·lacions.
Pérez també va fer un requeriment sobre la falta de papereres en algunes zones del poble. Tal com va argumentar Cristina Ballesteros, s’estan reposant per trams algunes cremades, arrancades, nugades amb cinta aïllant a un fanal, entre d’altres.
El regidor també va exposar que el parc de gossos presenta un aspecte deplorable i la jardineria s’ha perdut, a més, la part de darrere necessita una neteja. Al respecte, Joano Baudés, prengué nota per a solucionar un problema creat per la deixadesa dels que llancen les bosses amb els excrements dels gossos a la zona.
Manu Pérez també va expressar que els embornals no es netegen i estan bruts, i que en llocs com l’albereda o el carrer Major hi ha molt de risc d’inundacions si plou i estan així. En aquest sentit, Joano Baudés va declarar que l’empresa encarregada va netejar els 230 embornals a finals d’octubre però que es revisarà per si cal fer-hi una nova actuació.
Pel que fa a la poda i els contenidors desbordats, Joano Baudés va manifestar que alguns veïns trauen la poda quan i on volen. No obstant això, va informar que s’està portant a terme una campanya per a recordar que hi ha dies concrets per a fer-ho i que si no és així, es recorrerà a la sanció pertinent.

A continuació vos deixem un vídeo amb el resum dels precs i preguntes del grup Popular en aquest ple:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment