charla_garantia_juvenil_-_imagenL’Agència d’ocupació i desenvolupament local de l’Ajuntament de Bétera ha organitzat una xarrada informativa sobre el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Aquesta jornada tindrà lloc el pròxim dimarts 24 d’abril a les 11.00 hores a l’edifici municipal Casa Nebot (carrer Estació, 5).

La ponència va dirigida a joves d’entre 16 i 29 anys. Durant el transcurs d’aquesta, responsables del SERVEF de Burjassot informaran dels beneficis del programa, i des de l’ADL s’exposaran els projectes que es van a impulsar per als joves des del consistori.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball. A Espanya s’emmarca en l’estratègia d’Emprenedoria Jove aprovada el febrer de 2013 pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. La Recomanació sobre la Garantia Juvenil estableix que els joves puguen rebre una oferta de treball, d’educació o formació després d’haver finalitzat els seus estudis o quedar aturats.

Entre els avantatges d’aquest sistema es troben accions per a millorar l’ocupació, d’orientació i intermediació professional, per a afavorir la contractació i l’emprenedoria.

Requisits

Els joves que poden accedir a aquesta garantia han de complir els següents requisits:

  • Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadans de la Unió Europea o dels estats part de l’Acord Econòmic Europeu o Suïssa que estiguen a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure’s els estrangers titulars d’una autorització per residir en territori espanyol que habilite per treballar.
  • Estar empadronat a qualsevol localitat del territori nacional espanyol.
  • Tenir més de 16 anys i menys de 25, o menys de 30 anys, en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, en el moment de sol·licitar la inscripció en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. A més, els majors de 25 anys i menors de 30 quan, en el moment de sol·licitar la inscripció en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, la taxa d’atur d’aquest col·lectiu siga igual o superior al 20 per cent, segons l’Enquesta de població Activa corresponent a l’últim trimestre de l’any.
  • No haver treballat en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions educatives en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions formatives en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.

Els sol·licitants deuran presentar una declaració expressa de tenir interés a participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupen en el marc de la Garantia Juvenil. En el cas dels demandants d’ocupació n’hi haurà prou amb la seua inscripció en els serveis públics d’ocupació.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment