Jorge Rodríguez y Toni Gaspar_0_1Segons informa la Diputació de València, els 266 municipis de la província van cobrar aquest dimarts els 20,6 milions d’euros de la institució provincial a través del Fons de Cooperació Municipal. Aquesta quantitat és la part que correspon a la corporació del pla conjunt amb la Generalitat Valenciana, i s’ha abonat en un pagament únic, tal com ja van anunciar fa uns dies el president, Jorge Rodríguez, i el diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, respecte a la seua transferència.

Cal recordar que d’aquest  Fons de Cooperació Municipal, està previst que Bétera reba un total de 205.269€ durant el 2018. La llei que regula el repartiment d’aquests diners establiex que hi ha una quantitat fixa per a cada municipi i una altra per habitant. Aquesta última s’assigna segons trams poblacionals i fa una discriminació positiva cap als municipis més xicotets, ja que tenen menys recursos.

Segons Rodríguez, “la Diputació va prometre als ajuntaments que aquest Fons de Cooperació es pagaria en el primer trimestre de l’any per a dotar de liquiditat els comptes locals”. Per la seua banda, el responsable d’Hisenda, Toni Gaspar, explica que aquesta quantitat, els 20,6 milions d’euros trasferits, “se sumen als més de 30 milions d’euros que s’han donat als consistoris en el primer trimestre com a bestreta de les diferents subvencions”.

Tant el Fons de Cooperació Municipal com les bestretes que han anat rebent els ajuntaments formen part del Pla de Subvencions que la corporació va presentar al final del passat any, i que “tenia previst que en els quatre primers mesos de 2018 havien d’estar pagades als ajuntaments totes les ajudes previstes en el pressupost per a no generar tensions de tresoreria”, indica Toni Gaspar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment