14048725w(EFE) L’exsecretari general del PP de la Comunitat Valenciana, Ricardo Costa, ha reiterat davant el Congrés el seu “penediment i sol·licitud de perdó” per no haver denunciat el finançament il·legal del PP valencià, que aquest dimecres passat ratificava davant els diputats.

Costa ha declarat a la comissió d’investigació del suposat finançament irregular del PP, en què també ha comparegut l’exgerent de l’empresa Imelsa, Marc Benavent, conegut com “el ionqui dels diners”, encara que aquest últim s’ha negat a contestar cap pregunta .
“Vaig actuar malament i estic disposat a assumir les conseqüències”, han sigut algunes de les paraules de disculpa de Costa al llarg de la seua declaració, tal com ja va fer en l’Audiència Nacional al gener durant el judici a la branca valenciana de la trama Gürtel.
Allà va afirmar que l’expresident valencià Francisco Camps va encarregar finançar despeses electorals del PP valencià en 2007 i 2008 amb diners negre d’empresaris, una pràctica que, segons ha declarat, sembla que “venia amb anterioritat”.
Com ja va apuntar en el judici, Costa ha dit que l’exvicepresident valencià Víctor Campos li va dir que Francisco Camps va ordenar els pagaments de despeses electorals del PP per part d’empresaris.
Ha indicat que va posar les irregularitats en coneixement del gerent del PP en aquells moments, Luis Bárcenas, que li va dir que això era una pràctica prohibida i que l’hi diria al tresorer Álvaro Lapuerta perquè l’hi comuniqués als responsables a la Comunitat Valenciana i que va suposar que entre ells estaria Camps. “És cert que podia haver fet un pas més i denunciar-ho davant la justícia”, ha reconegut.
Costa, que ha dit que no vol ser “el far ni la llum de cap actuació futura”, ha negat que haja fet un gir a la seua versió, si bé ha admés que des del 2012, quan va ser absolt de la causa dels vestits, es va sotmetre a un “procés de reflexió marcat clarament per les conseqüències que podria tenir el coneixement de determinades actuacions” i “l’assumpció de responsabilitats”, tant per a ell com per a la seua família.
Pel que fa a l’autodenominat “el ionqui dels diners”, la col·laboració amb la justícia ha suposat l’obertura de noves investigacions a la cúpula del PP valencià, ha començat la seua declaració anunciant que no parlaria davant els diputats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment