14049043w(EFE) L’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero ha negat estar al corrent de què alguns dels ministeris durant el seu mandat contractara a empreses com Crespo Gomar, investigada en el marc de la causa judicial sobre el possible finançament il·legal del PSPV 2007.

“El volum de contractació que fan els ministeris és enorme”, ha senyalat Zapatero per reiterar que el PSPV i el seu secretari general, Ximo Puig, han contestat “perfectament” en col·laborar amb la investigació judicial en marxa sobre el cas.
En les últimes setmanes s’ha anat coneixent, arran de la investigació judicial declarada secreta al voltant del possible finançament il·legal del PSPV i del Bloc en la campanya de les eleccions municipals de 2007, que l’empresa de comunicació Crespo Gomar, a més que amb els socialistes valencians, va ser contractista de diversos ministeris del llavors Govern de Zapatero.
Aquest ha advocat ja per la “màxima claredat i transparència” davant les informacions al voltant de les suposades irregularitats en el finançament del PSPV-PSOE.
14048218wPer la seua banda, Podem considera que la mesura “més efectiva” que tant el PSPV-PSOE com el Bloc podrien portar a terme després de les informacions conegudes és publicar la comptabilitat, així com les factures de les seues campanyes electorals.
Podem, que va mantenir en la jornada d’ahir dimecres reunions amb representants socialistes i del Bloc sobre aquesta qüestió, ha assenyalat en un comunicat que els preocupa que, després de quinze dies des que va transcendir aquesta investigació, el PSPV i el Bloc “no aconseguisquen dissipar els dubtes sobre el seu finançament”.
Segons Podem, els partits han mostrat el seu compromís d’actualitzar la informació a mesura que la vagen trobant després de les seues anàlisis internes, i en tot cas es publicaran informes en un termini no superior a vint dies.
A partir d’aquests informes, de les proves recollides i davant la determinació judicial d’alguna responsabilitat, s’han compromés a prendre mesures, així com a donar suport a la creació d’una Comissió d’Investigació en les Corts que establisca responsabilitats polítiques “en cas d’haver-les”.
En aquestes reunions, Podem ha traslladat als dos partits la seua necessitat de mantenir la “tolerància zero” davant la corrupció, en pensar que ha de ser “un element diferenciador del Botànic respecte a les legislatures anteriors” i contribuir a reforçar “l’eix central de la regeneració democràtica”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment