jordiNoms com Noelia Juan, Clàudia Montagut o Ana Climent, entre d’altres, estan sent prou sonats a la premsa esportiva últimament. I és que aquestes joves atletes, membres del Cea Bétera. Triatló, estan recollint molts triomfs en competicions de duatló. Per aquest motiu, l’equip de Betera.com ha entrevistat al president d’aquest club, Jordi Jordà, per conéixer més a fons la trajectòria del CEA i la seua evolució al llarg del temps.

Betera.com: Quants anys porta en marxa el CEA Bétera?

Jordi Jordà: El CEA Bétera compta amb uns 18 o 19 anys d’existència, aproximadament. A més, vinculat específicament al triatló porta treballant els 10 últims anys.

Betera.com: Des de quina edat es pot practicar triatló?

Jordi Jordà: En el triatló tenim xiquets des dels 6 anys fins a persones que superen els 50 anys. Una de les fortaleses d’aquesta disciplina respecte a altres esports és que no hi ha una fase de deixar de fer aquesta pràctica esportiva. La dinàmica actual de la societat respecte al running, fer bici, etc. ens afavoreix.

tresBetera.com: Quins horaris oferiu?

Jordi Jordà: En l’àmbit escolar, des de multiesport a cadet, tenim un ampli horari de dilluns a divendres a partir de les 17.50 hores fins a les 20.30 hores. En adults a partir de les 20.30 a 21.30 hores (dimarts i dijous carrera a peu) i dilluns, dimecres i divendres de 21.30 a 22.30 hores. Dissabte al matí hi ha bicicleta i natació i a la vesprada des de la Regidoria d’Esports ens han brindat l’oportunitat de poder nadar a la piscina coberta.

Betera.com: Quant de temps portes com a president del club?

Jordi Jordà: En primer lloc vaig ser entrenador i posteriorment president. Estic des de 2003, quan vaig arribar al SOS Bétera i paral·lelament al triatló.

Betera.com: Quina ha sigut l’evolució del CEA Bétera, des que el conèixes?

Jordi Jordà: El Club del CEA Bétera és des dels seus inicis un club dinamitzador de moltes activitats. Jo recorde quan vaig aplegar que, parlant amb els presidents que hi havia en aquella època, em contaven que fomentaven activitats vinculades al pilates, ioga i a l’atletisme sobretot. Doncs, intentaven obrir-se a qualsevol tipus d’activitat que alguns dels socis plantejava.

També, estant en la Regidoria d’Esports Antonio Guerrero, ell va intentar dinamitzar en el seu moment les escoles esportives i va voler que a Bétera hi haguera una escola de triatló. Va ser a partir d’aquell moment quan el triatló i el CEA Bétera es van vincular molt i aquesta disciplina va començar a créixer molt.

Betera.com: I seguint aquesta línia, en l’actualitat com és el suport que rebeu?

Jordi Jordà: El suport que hem rebut en els últims catorze anys és bo i no podem queixar-nos. No obstant això, des del nostre punt de vista pensem que encara hi ha alguna desigualtat per resoldre. De tota manera, li hem traslladat a l’alcaldessa i a la corporació les nostres necessitats i sol·licituds i creguem que Cristina sí que ha arreplegat el testimoni i ens dóna el seu suport.

IMG_7090Betera.com: Canviant de tema, a dia d’avui compteu amb atletes amb un gran potencial. Què em pots dir d’elles i del treball diari que es realitza des del CEA Bétera?

Jordi Jordà: L’any passat va ser un any meravellós perquè el club va ser nomenat per la premsa com ‘el millor club del Camp de Túria’. A més, estem molt orgullosos del que estem fent i pensem que anem per bon camí. Doncs, nosaltres som un club on el màxim rendiment estem aconseguint-lo amb les xiques. Tenim un percentatge molt alt de xiques i volem que ens reconeguen per aquest fet. Que el 35% de socis del club siguen xiques, dels 250 membres que hi ha, diu molt de la línia que vol seguir el club. Sí, També tenim paritat quant a entrenadors. Som tres xiques i quatres xics. Ens considerem un club molt femení i açò ens diferència de la resta.
Així mateix, hem tingut la sort del fet que moltes xiques que tenim compten amb molt de potencial. A més, fins a les seues etapes de formació fins ara, elles també han tingut bons professionals que han sabut conduir-les, arribant a l’última etapa on les arreplegue jo. Però abans d’arribar a aquesta última etapa han portat un procés molt bo d’aprenentatge. Tenim figures com NoeliaClaudia o Ana que aporten moltíssim quant a rendiments del club. En aquest sentit, el més important són les referències que elles creen per a les xiques que venen després.

Betera.com: Es necessita molta disciplina d’entrenament per poder arribar a obtindre aquests bons resultats?

Jordi Jordà: El triatló és un esport molt sacrificat. La gent que entrena tantes hores com Noèlia o Hèctor (en paralímpics) és perquè realment li agrada aquest esport. A banda, tenim un ambient molt bo que ho propicia. Els socis es recolzen uns a altres, sobretot en els moments que hi puguen haver de debilitat.

Betera.com: Hem parlat sobre tot de les xiques. Però com està anant els resultats en la secció masculina?

Jordi Jordà: És cert que quant a xiques estem un punt per davant. Els xics estan agafant la referència de rendiment d’elles per intentar anar en l’àmbit nacional on estan aquestes. L’any passat, el nostre sector femení va quedar quart a la lliga de triatló en primera divisió i els xics, que estaven en tercera divisió, a Pontevedra van aconseguir pujar a segona divisió. D’aquesta manera, hem aconseguit que les xiques en primera i els xics en segona tinguen enguany el mateix calendari de competicions. Aquest fet ens obliga a anar ambdós a les competicions més importants. El que estem fent de moment és mantenir eixa segona posició que també és molt bona, donat que el nivell en masculí també és molt gran.

dosBétera.com: Quines són les previssions del CEA Bétera quant a competicions?

Jordi Jordà: En l’àmbit valencià, les xiques van guanyar l’any passat la lliga de clubs de la Comunitat Valenciana i enguany pretenem revalidar. Avui en dia som el millor club de triatló en femení a la Comunitat Valenciana i molt hi hauria de passar perquè no guanyarem en l’àmbit valencià.

Aquest any, s’ha decidit que les xiques competisquen en la lliga també de duatló, la qual va començar fa dues setmanes. El nostre objectiu és que en duatló també pugen a primera divisió, ja que pensem que ho podem aconseguir. D’aquesta manera, el que pretenem és que les xiques estiguen en primera nacionalment tant en triatló com en duatló i que els xics mantinguen la segona posició i que hi haja temporades que aquests últims puguen estar en primera, sent un equip ascensor. El més important és seguir el camí que portem amb una globalitat d’atletes bons a distints nivells, donat que Bétera en aquest esport és coneguda en l’àmbit nacional.

Bétera.com: En l’àmbit local com participa el CEA Bétera?

Jordi Jordà: Nosaltres organitzem dos esdeveniments importants. A escala escolar portem a terme el Duatló Escolar del mes de gener  i el Triatló que serà el pròxim 19 de maig. Aquest esdeveniment es portarà a terme en la zona de la Conarda, on li agraïm la col·laboració de la Comunitat de Regants i la Junta de Montes. A més, participem activament com a voluntariat en allò que organitza l’Ajuntament com és la Cursa de Nadal i la Cursa d’Arbres i Castells del Camp de Túria, ja que el nostre club també està obert a cobrir les necessitats que la corporació tinga en esdeveniments esportius del municipi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment