RdP Red municipios protegidos contra violencia de género foto_Abulaila (2)La Diputació de València ha posat en marxa la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere. El reglament d’aquest projecte ha sigut aprovat per unanimitat en el ple provincial. La iniciativa busca ajudar als ajuntaments valencians a donar la millor resposta possible enfront d’aquesta xacra social. El president, Jorge Rodríguez, i la diputada d’Igualtat, Isabel García, han sigut els encarregats de presentar aquesta iniciativa que reforça la Igualtat com un dels pilars de la gestió de la Diputació i inclou accions coordinades, acompanyades de recursos econòmics.

Aquest projecte serà presentat als municipis el dijous 19 d’abril.

Una vegada adherits a la xarxa, els municipis tindran un termini de 12 mesos per a complir determinats requisits, com disposar d’una regidoria o delegació de la dona i d’un pla d’Igualtat o contra la violència de gènere, formar part del Sistema de Protecció de Víctimes VIOGEN; disposar d’un protocol local de protecció; formar al personal tècnic, polític i policial en la matèria i engegar campanyes de prevenció.

En el termini de dos anys, la Diputació exigirà als ajuntaments adherits a la xarxa que disposen d’un equip de professionals, propi o mancomunat si els municipis són de menor població, que puga fer front als casos de violència de gènere. Aquest equip haurà d’estar compost per un psicòleg o psicòloga, un treballador o treballadora social i un agent d’Igualtat amb una formació mínima de 40 hores.

Les regles de creació d’aquesta Xarxa contempla la constitució d’una Assemblea que haurà de reunir-se com a mínim una vegada a l’any, i que estarà formada pel president de la Diputació, Jorge Rodríguez, la diputada d’Igualtat, Isabel García, un membre de cadascuna de les formacions polítiques amb representació en la Diputació, un representant de cada municipi adherit i la Presidència de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Aquesta assemblea haurà de rendir comptes de les accions que porte a terme la xarxa, i funcionarà paral·lelament a altres òrgans de treball com la comissió d’expertes i experts i el comité de seguiment, que vetlarà pel correcte funcionament d’aquesta Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, complint l’establit en el reglament, i per l’engegada de les mesures oportunes per a aconseguir l’objectiu final, que no és un altre que donar la millor resposta possible davant la violència de gènere en les localitat valencianes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment