retrobadesAquest dissabte, 14 d’abril, la banda simfònica del Centre Artístic Musical (CAM) de Bétera oferirà el concert ‘Retrobem la nostra música‘. Aquest espectacle tindrà lloc a les 19.00 hores, a l’auditori de la Casa de Cultura de la localitat.

L’esmentat concert s’emmarca dins d’un programa homònim que promou la Diputació de València, des de l’àrea de Cultura. Enguany, celebra la 39 edició i el seu objectiu principal és donar suport a bona part de les activitats musicals que neixen d’iniciatives municipals, d’associacions i societats musicals valencianes. Aquesta tasca va començar a principis de la dècada dels 80 del segle XX. A poc a poc s’ha anat estenent i desenvolupant, fins a arribar al treball que en l’actualitat s’està portant a terme.
Retrobem es considera, per part de la institució provincial, com el programa més ambiciós que arriba a més gent i que més recursos absorbeix de Promoció Musical. Aquest suposa fins a un 65% del pressupost dedicat a aspectes musicals dins del citat departament.
El programa s’orienta bàsicament a ajuntaments que desenvolupen programes musicals o escoles d’educands, sobretot, a entitats federades, com és el cas de Bétera.
Poden ser beneficiàries agrupacions com: societats musicals, corals, orquestres simfòniques, grups de corda, grups de tabal i dolçaina, grups de danses, etc.
Des de la Diputació de València s’ha fet un esforç considerable per poder mantenir les tradicionals línies de suport a la música, així com afegir noves línies com la internacionalització de bandes, reforçada a més amb els programes de ‘València és música’.
A més, dins d’aquest mateix treball, la corporació provincial edita cada any un lot de partitures d’autors valencians per a fomentar la difusió de les composicions pròpies d’autors valencians i posicionar millor la feina dels compositors. Així mateix, hi ha una versió en format CD formant part d’una col·lecció que ja supera la trentena de discos editats.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment