14061653w(EFE) Centenars de persones van marxar aquest diumenge pels carrers de València en rebuig de la congelació de les pensions i contra les retallades socials, per reclamar un sistema de pensions digne i perquè s’assegure la seua viabilitat futura.

Amb el lema “No a la congelació de les pensions, no a les retallades socials” a la pancarta de capçalera, la manifestació va estar liderada pels secretaris generals d’UGT-PV, Ismael Sáez, i CCOO-PVArturo León, que van mostrar la seua satisfacció per la resposta de “grans i també joves” davant aquesta convocatòria.

La cita, es va repetir a Alacant, Castelló i Elx, emmarcant-se en el centenar de mobilitzacions que entre divendres i aquest dilluns van convocar els sindicats UGT i CCOO a tot Espanya en defensa d’unes pensions dignes i perquè el Govern les revalore i assegure la seua viabilitat.

Corejant consignes en favor de les pensions i contra el Govern i proveïts de banderes i globus, els manifestants arribaven des de la plaça de l’Ajuntament fins a la Delegació del Govern on han intervingut més de Sáez i Lleó, responsables dels jubilats dels dos sindicats i el portaveu de la Coordinadora de Gent Gran.

Entre els manifestants, també es trobaven regidors de l’Ajuntament de Bétera, com Maite Bes i Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE).

El secretari general d’UGT, Ismael Sáez, denunciava “l’estafa que suposa la reforma del sistema de pensions que va imposar el PP” perquè, defensava, “és mentida que no siga sostenible” i assegurava  que el problema és “el repartiment desigual de la riquesa”.

En la mateixa línia, Arturo León posava èmfasi que “hi ha un problema de desigualtat i falta de redistribució de la riquesa en un context d’una economia que creix a una mitjana del 3%”.

Tots dos coincidien en la necessitat de derogar el Reial Decret de 2013 que reformava el sistema de pensions i la reforma del mercat laboral que, segons León, ha provocat “problemes d’ingressos en el sistema i posat en solfa la seva viabilitat”.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment