14061653w(EFE) Centenars de persones van marxar aquest diumenge pels carrers de València en rebuig de la congelació de les pensions i contra les retallades socials, per reclamar un sistema de pensions digne i perquè s’assegure la seua viabilitat futura.

Amb el lema “No a la congelació de les pensions, no a les retallades socials” a la pancarta de capçalera, la manifestació va estar liderada pels secretaris generals d’UGT-PV, Ismael Sáez, i CCOO-PVArturo León, que van mostrar la seua satisfacció per la resposta de “grans i també joves” davant aquesta convocatòria.

La cita, es va repetir a Alacant, Castelló i Elx, emmarcant-se en el centenar de mobilitzacions que entre divendres i aquest dilluns van convocar els sindicats UGT i CCOO a tot Espanya en defensa d’unes pensions dignes i perquè el Govern les revalore i assegure la seua viabilitat.

Corejant consignes en favor de les pensions i contra el Govern i proveïts de banderes i globus, els manifestants arribaven des de la plaça de l’Ajuntament fins a la Delegació del Govern on han intervingut més de Sáez i Lleó, responsables dels jubilats dels dos sindicats i el portaveu de la Coordinadora de Gent Gran.

Entre els manifestants, també es trobaven regidors de l’Ajuntament de Bétera, com Maite Bes i Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE).

El secretari general d’UGT, Ismael Sáez, denunciava “l’estafa que suposa la reforma del sistema de pensions que va imposar el PP” perquè, defensava, “és mentida que no siga sostenible” i assegurava  que el problema és “el repartiment desigual de la riquesa”.

En la mateixa línia, Arturo León posava èmfasi que “hi ha un problema de desigualtat i falta de redistribució de la riquesa en un context d’una economia que creix a una mitjana del 3%”.

Tots dos coincidien en la necessitat de derogar el Reial Decret de 2013 que reformava el sistema de pensions i la reforma del mercat laboral que, segons León, ha provocat “problemes d’ingressos en el sistema i posat en solfa la seva viabilitat”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment