malaAquest passat dissabte, 14 d’abril, l’Ateneu espai Cívic i Cultural de Bétera va acollir a les seues instal·lacions la presentació del projecte ‘Àfrica, Stop malària‘.

Des de l’entitat organitzadora d’aquest projecte s’ha plasmat, mitjançant les seues xarxes socials, el satisfactori resultat d’aquesta jornada. Amb la venda de samarretes, les donacions aportades i la venda de rifa es va aconseguir una recaptació de 690 euros.

Durant l’acte es va comptar amb l’actuació de l’agrupació ‘Camí de Trobada’ i ‘El gitano alegre’. Per a finalitzar hi va haver un sopar de pà i porta i rifa solidària.

mala 4‘Àfrica, Stop malària, va sorgir durant l’estiu del 2008 davant el desig d’aprofitar unes vacances a l’Àfrica, per part d’un grup, per ajudar d’alguna manera al seu desenvolupament. Els seus fundadors, Noemí Fuster (natural del nostre municipi) i Iago Vázquez, després d’intentar sense èxit col·laborar amb algun projecte, van decidir crear un de nou: combatrien una malaltia que ha castigat a l’ésser humà des dels seus orígens amb eines provadament eficaços.

Van començar així a organitzar diferents activitats de difusió i a establir-contactes amb diferentspersones i associacions. La filosofia de l’associació va ser clara des del principi: els fons recaptats s’invertirien únicament en mosquiteres. De la mà d’Ebrima i altres membres de la Global Unification Gàmbia es va dur a terme la prova pilot repartint 50 mosquiteres en el poblat de Mandinarin (Gàmbia) envoltats d’una gran expectació mediàtica. D’aquesta manera van demostrar la viabilitat del projecte sempre que comptàren amb el suport de la comunitat local. Aquesta entitat també realitza altres activitats complementàries.

Ara, l’organitzatció es prepara per a l’agost amb quasi 70 mosquiteres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment