14070258w(EFE) Una mangrana de morter que podria procedir de la Guerra Civil espanyola i l’origen de la qual investiga la Policia Nacional ha estat trobada en un habitatge d’Alacant quan el seu propietari realitzava tasques de neteja.

Els Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (Tedax) del Cos Nacional de Policia van traslladar la magrana a les dependències per al seu posterior estudi i destrucció.

El propietari de la casa, recentment heretada i situada en el centre de la capital alacantina, va trobar el projectil mentre realitzava tasques de neteja i va avisar del fet a la Sala Operativa 091 de la policia nacional.

Agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana van acudir al lloc i van constatar que, efectivament, hi havia un artefacte explosiu a l’interior de l’immoble.

Aplicant les mesures de seguretat i l’oportú procediment tècnic, van assegurar el projectil a l’espera de l’arribada dels Tedax

Els experts van determinar que es tractava d’una granada de morter de 50 mm del model ‘Valero’ que, a causa del seu estat de conservació i a les seues característiques tècniques, podria procedir de la Guerra Civil espanyola (1936-1939).

Els Tedax van dur l’artefacte a les dependències per al seu estudi i destrucció.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment