El Pla d’Ocupació per a majors de 55 anys de la Diputació de València ja està ocupacion 2en marxa en 248 municipis de la província. Es tracta del 93% del total de localitats valencianes.

Aquest pla és un programa bianual que se centra a millorar les expectatives de jubilació de persones de l’esmentada edat que tenen dificultats per a accedir al mercat laboral.

Els primers empleats ja estan en els seus llocs de treball en municipis com Riba-Roja, Alfalfar o Quart de Poblet, entre uns altres.

Cal recordar que el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va presentar el passat mes de novembre aquest pla d’ocupació, amb una dotació de 7,3 milions d’euros per als exercicis 2017 i 2018. L’objectiu d’aquest projecte és facilitar la creació d’1.000 llocs de treball dirigits a aquest sector de la població.

La majoria dels empleats contractats en aquest pla supera els 60 anys i són parats de llarga durada en una elevada proporció.

El criteri a l’hora de distribuir els 7,3 milions d’euros entre els ajuntaments és el nombre d’aturats que té cada municipi. L’aportació de la Diputació es farà efectiva en dues convocatòries: una ja en termini d’execució (fins al pròxim 30 de juny) i una nova convocatòria en 2018.

Les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) a nivell autonòmic i del Servei d’Ocupació Pública Estatal (SEPE) en l’àmbit provincial demostren que aquest col·lectiu de persones “ha resultat especialment castigat per la crisi, lligat a l’atur de llarga durada i vulnerable en la fase prèvia a una jubilació en la qual poden veure clarament minorada la quantia de la seua pensió”, explica Rodríguez.

Aquestes dades parlen de 58.800 aturats majors de 55 anys a la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre de 2017, segons la EPA. A més a més, l’evolució de la població aturada major de 55 anys en l’última dècada ha tingut un increment del 80% entre 2007 i 2016. A nivell provincial, les dades del SEPE confirmen la delicada situació d’aquest col·lectiu. Ací la franja d’edat s’amplia i ens deixa 101.115 persones demandants d’ocupació en la província de València amb una edat superior als 44 anys.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment