TRobada_5Les Trobades d’Escoles en Valencià tornaran a comptar amb la presència de la Diputació de València i la seua Unitat de Normalització Lingüística, que participarà amb el lema ‘Nosaltres, pel valencià’.

Aquesta unitat ja ha participat en la primera trobada a Rafelguaraf (la Ribera Alta) durant el passat cap de setmana, i estarà present a Alfara del Patriarca (l’Horta Nord), Castellar-l’Oliveral (València), Llanera de Ranes (la Costera), Ador i Palma de Gandia (la Safor), Torrent (l’Horta Sud), Montitxelvo (la Vall d’Albaida) i Bétera (Camp de Túria).

En l’estand de la Diputació, les famílies participen en un  photocall anomenat «Tota dita paret», amb dites i frases fetes de l’escola i la família, com ara «Si plou, la deixarem caure», «Mante, i tu de qui eres?», «Bona nit cresol, que la llum s’apaga», «On va la corda, va el poal», etc.

Els participants reben com a obsequi una llibreteta amb una de les dites en la portada, disseny d’Edelweiss Gascón i David Romero, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. Les llibretes, disponibles en deu portades diferents, mostren les deu dites guanyadores d’una selecció feta pels usuaris de les xarxes socials de la Unitat de Normalització Lingüística.

Els comptes de Facebook «Valencià a la Dipu», Twitter @ValenciaalaDipu i Instagram @ValenciaalaDipu són els espais de la Unitat on apareixen publicades les fotografies i els seus seguidors reben informació de les activitats, les subvencions, les ajudes, els cursos i els tallers de promoció de l’ús del valencià. A més, una part del compte de Facebook està concebut com una aula oberta.

A aquestes jornades es sumen diverses autoritats provincials, les quals visiten els municipis on es porten a terme les trobades, per mostrar el seu suport.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment