Tal com ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, foto_portadaXimo Puig, aquesta ha consignat en els pressupostos de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública d’aquest any un total de 10 milions d’euros per a les ajudes al copagament per a persones desocupades.

Puig ha assegurat que gràcies a aquesta mesura la Comunitat “fa un pas més cap a una societat inclusiva i decent, una societat en la qual no es deixa ningú al marge”.

Puig ha explicat aquesta mesura, que entrarà en vigor a partir de l’1 de maig, al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmén Munt, i ha detallat que permetrà que les persones que percebin prestació o subsidi per desocupació o que hagin esgotat aquesta prestació, i tinguin rendes inferiors a 18.000 euros, tinguin garantida la gratuïtat dels seus medicaments. En concret, un total de 220.957 persones tindran accés a aquests ajuts.

La situació econòmica interfereix en el no-inici de tractaments farmacològics prescrits per facultatius o provoca l’abandonament dels mateixos i, en aquest sentit, el president ha afirmat que “és molt dur que hi hagi persones que no puguin atendre les necessitats bàsiques i hagin de renunciar al compliment d’un tractament “.

“Tant la recuperació econòmica de la Comunitat com que les persones en situació d’atur tinguen la millor qualitat de treball i de vida són objectius prioritaris del Consell”, ha declarat Puig.

El president de la Generalitat ha destacat que, a través la Sanitat, “s’han dut a terme mesures com la universalització de la sanitat, el accés gratuït al tractament per als malalts d’Hepatitis C o la introducció de la gestió pública al departament sanitari de la Ribera “.

Respecte al copagament farmacèutic, cal assenyalar que en 2017 s’han pogut beneficiar de les mateixes 1.258.151 persones: 116.056 persones amb diversitat funcional, 792.0896 pensionistes amb renda baixa i 349.199 menors.

Per la seua banda, Carmen Montón ha assenyalat que “estem garantint l’equitat en els tractaments farmacològics a la Comunitat Valenciana. Amb aquestes ajudes hem aconseguit que es redueixi l’abandonament en un 39%, per tant, són ajudes que estan beneficiant la salut de les persones més vulnerables “.

“Hem volgut que el col·lectiu de desocupats fos el següent beneficiat ja que aquests ja les reben pensionistes, persones amb diversitat funcional i menors associats a targeta SIP, tots amb rendes inferiors a 18.000 euros”, ha afirmat Carmen Montón.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment