CAMI A L'ESCOLA CARTELAquest divendres, 27 d’abril, la Regidoria municipal d’Educació i els Centres Escolars de Bétera conviden a tots els escolars i a les seues famílies a utilitzar el Camí a l’Escola per anar i tornar dels centres educatius, mitjançant un itinerari marcat.

En aquest programa també col·labora l’Associació de Comerciants de la localitat. Per a tal efecte, es va dissenyar un protocol d’actuació perquè els botiguers de la ciutat puguen avisar mestres i Policia Local si veuen al carrer alguna incidència per part dels escolars quan van o tornen del col·legi. D’aquesta manera, davant de qualsevol problema, els xiquets poden acudir als comerciants del municipi que sabran com actuar per posar-se en contacte amb els pares i els docents.

Els comerços disposen d’un llistat de telèfons i d’un protocol d’actuació. Primer que res hauran de contactar amb els pares. En horari escolar si detecten o tenen constància d’un incident telefonaran a l’escola del xiquet. En cas de ser fora de l’horari de classes i de no fer-se amb els pares hauran de comunicar-ho a la Policia Local i, finalment, també podran usar el 112, el número d’emergències. Els xiquets identifiquen els comerços col·laboradors amb una adhesiu on es pot llegir “Comerç col·laborador. Camí a l’escola”.

Aquesta iniciativa municipal té els següents objectius:

– Afavorir progressivament, l’autonomia dels xiquets i les xiquetes en l’ús de l’espai públic per a traslladar-se quotidianament a l’escola, recuperant els costums de les ciutats mediterrànies de presència infantil als carrers.

– Afavorir progressivament l’organització de l’espai urbà per afavorir els desplaçaments dels escolars per les vies públiques d’accés als centres escolars locals.

– Afavorir la introducció progressiva d’hàbits de vida saludable mitjançant l’ús de l’espai públic per anar caminant a l’escola, evitant, quan estiga possible, transport que afavoreix el sedentarisme i la contaminació ambiental.

– Afavorir el reconeixement de l’espai públic com a propi, aprenent a fer-lo servir de manera gratificant i socialitzada.

A continuació vos adjuntem el calendari amb totes les dates previstes d’anar caminant a l’escola.

cami_a_lescola_-_calendario_2017-2018-001

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment