14097390w(EFE) El forense Fernando Verdú ha sostingut que no pot descartar-se que María del Carmen Martínez, viuda de qui va ser president de l’extinta CAM Vicente Sala, sobrevisqués 45 minuts als trets que li van causar la mort a Alacant el 9 de desembre del 2016.

Verdú, que va dirigir la primera autòpsia als cadàvers de les tres menors d’edat assassinades a Alcàsser el 1993, ha ratificat davant el jutge José Luis de la Font l’informe pericial que ha elaborat sobre aquest crim per encàrrec de l’acusació particular.

Segons fonts d’aquesta acusació, que exerceix el primogènit de la família Sala-Martínez, Vicente Sala, Verdú ha rebatut durant la seua compareixença l’informe forense presentat per la defensa de Miguel López, gendre de la morta i únic investigat per la seua mort.

El catedràtic de la Universitat de València considera que no hi ha cap base científica per a afirmar que els trets que van acabar amb la vida de Martínez es van produir a les 18.55 hores, com sostenen els pèrits de la part contrària.

La conclusió dels forenses de la defensa suposava l’exculpació del presumpte assassí, qui es troba en llibertat sota fiança des de fa més d’un any.

El sumari del cas reflecteix que Mari Carmen Martínez, de 72 anys, va morir cap a les 19.00 hores del 9 de desembre de 2016 després de rebre dos trets al cap al safareig del concessionari de cotxes Novocar, propietat de la família i administrat llavors per López .

El sospitós hi havia abandonat el negoci abans que els empleats trobaren a la seua cap malferida i plena de sang, com demostra les imatges d’una càmera de seguretat situada en una avinguda propera, que li va captar circulant amb el seu cotxe a les 18.38 hores.

Els forenses de la defensa asseguren que la dona no va poder sobreviure més de deu minuts als trets, però Verdú ha mantingut davant del jutge que hi ha antecedents de casos en què s’ha constatat una supervivència superior als 45 minuts per lesions similars, segons les fonts consultades.

De fet, segons ell, la “mecànica” de les ferides que presentava el cadàver de la vídua de Sala li fa inclinar-se per la hipòtesi que va rebre els trets abans que Miguel López marxés del concessionari, tal com recull el sumari .

La ratificació de l’informe de Verdú és una de les últimes proves que queden per practicar per concloure la instrucció de l’assassinat, abans que el magistrat decideixi si arxiva el procés o el remet a l’Audiència d’Alacant per a la celebració d’un judici amb jurat.

El titular del jutjat d’instrucció 7 d’Alacant ha rebut ja les últimes anàlisis d’ADN sol·licitats per la Fiscalia sobre les restes genètics d’un home trobats en una mà de la morta i el casquet d’una de les bales homicides.

Els especialistes ja van descartar en informes anteriors, el passat any, que aquestes restes corresponguen a Miguel López i han determinat ara que un d’ells, el trobat en el projectil, pertany a un individu no identificat, segons han confirmat fonts jurídiques.

Aquests perfils genètics han estat confrontats recentment amb les mostres biològiques preses a policies, sanitaris i empleats del concessionari que van estar físicament en l’escena del crim minuts després que aquest es produís.

L’ADN masculí trobat a la mà esquerra de Mari Carmen Martínez és d’un dels membres de l’equip mèdic que la va assistir al safareig de Novocar, però el descobert en el casquet de bala no correspon a cap dels testimonis sotmesos a examen.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment