2_161El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va exposar aquest dimecres el canvi de paradigma en la gestió de la xarxa viària provincial en el congrés nacional ‘Carreteres locals com a servei bàsic de política social’.

L’esdeveniment va comptar amb la presència d’empreses, tècnics i responsables de carreteres a nivell estatal.

Rodríguez va explicar el canvi de model en l’àrea provincial de Carreteres, dirigida per Pablo Seguí, durant la conferència inaugural d’aquest congrés de referència en matèria vial. Segons el president de la corporació provincial, “comencen a veure’s els resultats d’una forta inversió en conservació i manteniment, amb un increment del 40% del pressupost per a millorar i modernitzar els 1.800 quilòmetres de carreteres de la província i fer-les més segures”.

Segons les dades de sinistralitat en la xarxa de carreteres de la Diputació, es van registrar 13 víctimes mortals en 2015, 12 en 2016 i 7 l’últim any, amb un descens aproximat del 25% en els accidents amb ferits. Tot açò en el context d’un increment del trànsit que, a nivell estatal, ha vingut acompanyat d’un augment de les xifres de sinistralitat.

3_127El titular de Carreteres de la Diputació, Pablo Seguí, va insistir en la necessitat de basar la gestió pública en una política de llums llargues. És el que ha tractat de fer en l’àrea que dirigeix, a través “d’un full de ruta que ens ha permès planificar a mig i llarg termini les necessitats més urgents de tots els col·lectius i usuaris que utilitzen les nostres carreteres diàriament, vertebrant el territori i amb l’objectiu que cada vegada aquests usuaris puguen transitar per les vies amb major seguretat”.

Seguí va insistir en “apostar clarament per les obres que cerquen solucionar els problemes en trams de concentració d’accidents, els coneguts com a punts negres”.

Entre les actuacions es troba la construcció d’andanes per als vianants; la creació de noves rotondes per a acabar amb encreuaments perillosos; la substitució de barreres de protecció o la millora de paviments.

Seguí va posar com a exemples d’aquest nou paradigma el projecte de millora del drenatge i la seguretat vial en les carreteres de la demarcació de l’Alcúdia de Crespins, amb un pressupost d’1.242.000 euros i 31 actuacions en vies de La Costera, la Vall d’Albaida, La Safor i La Canal de Navarrés; i el projecte de millora i reforç del ferm en carreteres de la demarcació Bétera-Serra, amb 17 actuacions en diferents vies del Camp de Turia, l’Horta Nord i el Camp de Morvedre i una inversió d’1.673.000 euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment