P1130328El diputat provincial de Medi Ambient, Josep Bort, ha estat present aquest dimecres a Llíria en la presentació d’un nou model de recollida selectiva de residus comercials. Sota el nom Life Recypack, la finalitat d’aquesta nova iniciativa és tractar adequadament els plàstics generats pels comerços.

L’acte de presentació s’ha portat a terme al comerç local ‘Gran Moble’,. Durant la jornada s’ha comptat amb la presència de l’alcalde del municipi i president del Consorci València Interior, Manolo Civera, el president de la Federació del Comerç de la localitat, Jorge Navarro, Aurelio Lázaro com representat d’Aimplas (Institut Tecnològic del Plàstic), Cristina Monge i secretaria general de l’Associació Valenciana d’empreses del plàstic, entre d’altres representants del sector.

P1130297Life Recypack suposarà la recollida porta a porta dels plàstics generats per 150 comerços de la població. Posteriorment seran transformats en matèria prima per a la fabricació de mobiliari urbà, nous embalatges comercials o palets de plàstic. D’aquesta manera, es distinguiran els residus comercials dels generats per la població general. La prova pilot es portarà a 10 establiments, sobre els quals es treballarà per a intentar desenvolupar uns models nous de gestió.

Segons el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, “es tracta de donar eixida a problemes quotidians de la ciutadania, i els plàstics voluminosos son uns residus importants”

P1130340Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa europeu Life Medi Ambient. Entre els objectius es troba el de transformar els residus comercials en recursos per als entorns urbans i disminuir la generació de residus, facilitant la seua reutilització.

Llíria és la primera parada d’aquest model de gestió, el qual està previst que s’extrapole a altres 250 ciutats europees. Manolo Civera, ha assenyalat que aquest projecte implica a tot el teixit social.

Els comerços que estiguen interessats en participar amb Life Recypack podran fer-ho gratuïtament. Per a tal efecte hauran de sol·licitar la instal·lació d’un xicotet contenidor on podran dipositar els residus que seran retirats pels serveis municipals de recollida. Amb aquesta tasca també es busca implicar el xicotet comerç en la correcta gestió dels residus i sensibilitzar els consumidors en la creació d’hàbits de compra sostenibles. Els comerços participants obtindran la distinció de ‘Comerç Sostenible-Recypack’.

Aquesta actuació sostenible està cofinançada per la Unió Europea, amb un pressupost  de 984.466 euros, dels quals el 57 % serà l’aportació de la CE, fins a un màxim de 566. 323 euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment