laboratory-2815641_960_720A partir d’avui dijous, 26 d’abril, s’inicia la campanya de prevenció del càncer colorrectal a Bétera. D’aquesta manera, els homes i dones entre 50 i 69 anys del municipi començaran a rebre una carta del Centre de Salut Pública de València per a participar en aquest programa de prevenció.

Cal recordar que aquest tipus de càncer és la segona causa de mort per aquesta malaltia a la Comunitat. A més, es cura en el 90% dels casos si es detecta a temps. La carta va amb una targeta prefranquejada. Aquells que no hagen participat abans, hauran d’enviar per correu postal la targeta d’invitació i rebran en el seu domicili el material necessari per a l’arreplega de la mostra.

Així, la detecció precoç de càncer colorrectal es basa en l’anàlisi de la presència de sang oculta en la femta. En tot el procés de desenvolupament del programa, intervenen tant atenció primària -informant els pacients- com atenció especialitzada dels hospitals, que confirmen el diagnòstic. La prova és totalment gratuïta i universal.

A través d’este programa, es poden identificar lesions precursores de càncer o càncer en fase precoç i tractar-los amb altes probabilitats de curació. La Conselleria de Sanitat pretén disminuir la incidència i la mortalitat (entre un 20% i un 30% respectivament) d’este tipus de càncer i millorar la qualitat de vida dels afectats.

El Centre de Salut Pública de València repetix la campanya cada dos anys. En l’anterior ronda només participà un 23%. Donat a aquesta baixa resposta, des d’alcaldia es fa una crida a tots els veïns que reben aquesta carta perquè participen.

 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment