ruta-salud-marinesLa Diputació de València ha obert el termini per sol·licitar tres subvencions per a 2018 en matèria de Benestar Social. Les ajudes són relatives a la promoció de la salut, les activitats per a persones majors i la prevenció en drogodependències, sumant un total de 434.000 euros.

Les bases amb tota la informació de les tres subvencions a ajuntaments es troben publicades al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i estaran obertes fins al pròxim 18 de maig.

Una de les convocatòries de subvencions és la de la Ruta de la Salut. Aquest, és un programa itinerant que recorre els municipis valencians en el qual professionals de l’Hospital General de València realitzen revisions mèdiques als veïns i, a més, ofereixen xarrades sobre temes relacionats amb la cura personal, la prevenció de malalties o la importància de l’exercici físic.

Entre les novetats que poden sol·licitar els consistoris en aquest exercici estan les classes de formació per a aprendre a utilitzar desfibril·ladors, així com per a saber realitzar una reanimació cardiopulmonar. Les ajudes per a la Ruta de la Salut estan pressupostades en 100.800 euros.

Incloses en aquesta convocatòria estan també les ajudes per a la realització d’anàlisi per a la prevenció i control de la legionel·la. Es tracta d’un programa que està orientat a l’elaboració d’aquests estudis que, segons la normativa vigent, tots els ajuntaments tenen l’obligació de realitzar en les seues instal·lacions.

Els municipis que tinguen menys de 20.000 habitants poden acollir-se també a les ajudes relacionades amb la prevenció de drogodependències i altres trastorns addictius. La finalitat d’aquest programa és contribuir, amb xarrades i tallers en col·legis i instituts, a la reducció en el consum de drogues, enfortint el teixit social i la participació en l’elaboració de respostes a aquesta complexa problemàtica.

Una altra de les subvencions està relacionada amb la promoció del benestar de les persones majors i les dones. Es tracta de col·laborar en la programació anual de tallers i activitats físic-recreatives, com les classes de gimnàstica que organitzen alguns ajuntaments, en aquest cas, amb menys de 10.000 habitants. L’objectiu és tenir en compte els aspectes físics, psicològics i socials dels participants, promovent l’envelliment actiu i l’apoderament de les dones.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment