Capitulo-III.-7El passat dilluns, 23 d’abril, l’edifici de l’Ajuntament vell de Bétera (C/Major, 12) inaugurava oficialment una exposició sobre Astronomia. Sota el nom ‘El universo para que lo descubras‘, aquesta tancarà les seues portes avui divendres, 27 d’abril. Qui encara no haja pogut visitar-la i ho desitge podrà fer-ho fins les 19.30 hores 8des de les 17:30 hores).

Els encarregats d’organitzar aquesta exposició a Bétera ha sigut l’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASSTEC), amb la col·laboració especial de l’Ajuntament del municipi. Aquesta activitat forma part de la finalitat d’aquesta entitat de què la ciència comence a formar part de les inquietuds de la gent. Doncs, es tracta d’una entitat que compta amb quasi dos anys de vida, oferint diverses propostes lúdic-educatives al municipi. Un altre dels pròxims esdeveniments preparats per ASSTEC és la conferència ‘El camí de la detecció de les Ones gravitatòries i la seua trobada amb la llum’, prevista per al 4 de maig.

The supernova that produced the Crab Nebula was detected by naked-eye observers around the world in 1054 A.D. This composite image uses data from NASA’s Great Observatories, Chandra, Hubble, and Spitzer, to show that a superdense neutron star is energizing the expanding Nebula by spewing out magnetic fields and a blizzard of extremely high-energy particles. The Chandra X-ray image is shown in light blue, the Hubble Space Telescope optical images are in green and dark blue, and the Spitzer Space Telescope’s infrared image is in red. The size of the X-ray image is smaller than the others because ultrahigh-energy X-ray emitting electrons radiate away their energy more quickly than the lower-energy electrons emitting optical and infrared light. The neutron star is the bright white dot in the center of the image.

Fa més de 400 anys des que Galileu Galilei va realitzar la primera observació astronòmica amb un telescopi i, des de llavors, han estat molts els avenços tecnològics que permeten obtenir múltiples dades de l’Univers.

Aquesta mostra fotogràfica pretén aproximar l’astronomia al públic general a través d’imatges obtingudes amb satèl·lits i telescopis situats a diferents països.

L’exposició es divideix en quatre grans blocs: sistema solar, estrelles i nebuloses, galàxies i univers. Les fotografies s’acompanyen d’explicacions científiques i cites literàries.

Aquesta mostra itinerària es pot sol·licitar mitjançant la web del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques), entitat promotora d’aquesta iniciativa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment