concentració manadaAhir dijous, 27 d’abril, va tindre lloc a les portes de l’Ajuntament de Bétera una concentració en rebuig a la sentència judicial dea la ‘Manada‘. Sota el nom #lamanadasomnosaltres, la cita va ser convocada per les associacions feministes d’Espanya. Desenes de miles de persones es manifestaren a diverses ciutats espanyoles en protesta per la decisió de l’Audiència Provincial de Navarra, al cri del “No es No”.

Així mateix, avui divendres a les 12.00 hores hi haurà una altra concentració de rebuig, impulsada per associacions feministes. Aquesta també serà a les portes del consistori.

Concetració a València ciutat

14107844wD’altra banda, centenars de persones van abarrotar ahir la plaça de l’Ajuntament de València i més tard el carrer Colom, davant la Delegació del Govern, en l’acte convocat a través de xarxes socials, com una concentració de suport a la víctima i de protesta davant els detalls de la condemna judicial.

Entre els càrrecs públics que van secundar la concentració, van destacar la vicepresidenta del Govern valencià i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la portaveu municipal socialista, Sandra Gómez, el portaveu de Podem a Les Corts, Antonio Estañ, i el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Els assistents, majoritàriament dones,van exhibir samarretes i banderes de color morat al costat de pancartes amb lemes com “Tranquil·la, germana, aquí està el teu ramat”, “Jo sí et crec”, “No és abús, és violació”, ” si toquein a una, ens toquen a totes ” i ” No és un cas aïllat, es diu patriarcat “.

Així mateix, s’ha exigit la inhabilitació del magistrat Ricardo González, que ha emès un vot particular on sol·licita l’absolució dels acusats.

Amb el pas dels minuts, es van anar sumant més manifestants contra la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra, que han qualificat de “vergonya”, fins a ocupar gran part de la plaça de l’Ajuntament i els seus voltants.

La concentració es va anar traslladant a la Delegació del Govern, per la qual cosa en la mobilització els manifestants van ocupar temporalment els carrers Xàtiva i Colón.

En arribar al seu segon destí, els manifestants van dirigir els seus càntics contra la Delegació del Govern de València, on van exclamar: “Després direu que som cinc o sis”.

La vicepresidenta Mónica Oltra, que ha dit no entendre que s’haja dictat una sentència d’abús sexual i no de violació, va afirmar: “Vivim en una societat que encara els exigeix a les dones que perquè hi haja violació, poc menys que han de arriscar la seua vida. i quan una dona en un moment donat prefereix preservar la seua vida a resistir-se i jugar-se, resulta que uns senyors decideixen que no hi ha violació “.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment