FOTO_1_AYUDAS_TRANSPORTE_MUNICIPALLa Generalitat destinarà prop de 4,5 milions d’euros per millorar la mobilitat en més de 70 municipis valencians. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

La finalitat és fomentar, en el marc dels programes de fons europeus, actuacions que permeten implantar formes de desplaçament més sostenibles com la bicicleta o el transport públic.
En aquest sentit, Puig ha detallat que es destinaran 2,5 milions d’euros per a la construcció, condicionament o millora de l’espai públic per a l’ús ciclista i les seves obres complementàries d’urbanització.
Aquestes accions inclouran la construcció de carrils-bici, voreres-bici, cicle-carrers, pistes-bici i sendes ciclables. També es durà a terme la peatonalització de carrers amb espai especialment condicionat per al trànsit segur de bicicletes.
A més, el president ha explicat que 1,13 milions d’euros es destinaran a la redacció, aprovació i impuls, per part dels municipi, dels seus propis Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), un conjunt d’actuacions que té per objecte la implantació de formes de desplaçament més sostenibles, com caminar, la bicicleta, o el transport públic.
La Generalitat ha resolt també concedir prop de 900.000 euros en ajudes per a la compra d’autobusos de baixes emissions, elèctrics, híbrids i de propulsió elèctrica “que ens permetin avançar cap a una transició energètica dels nostres desplaçaments”, ha afirmat Puig.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment