14117812w(EFE) Les tretze televisions autonòmiques que hi ha a Espanya compten amb un pressupost total per a aquest any de 1.072,34 milions d’euros, dels quals 942.700.000 són aportats mitjançant les subvencions públiques dels diferents governs autonòmics.

La Corporació de Ràdio i Televisió Espanyola (CRTVE) és l’únic operador de televisió pública estatal, mentre que els governs d’Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia, el País Basc i Comunitat Valenciana ostenten la titularitat dels operadors regionals.

Cantàbria, Navarra, Castella i Lleó i la Rioja són les quatre úniques comunitats que no han desenvolupat la seua pròpia televisió, mentre que la ciutat autònoma de Ceuta sí que té radiotelevisió pública.

El seu model de finançament es basa en un sistema mixt que uneix inversió pública Subvenció per funció de servei públic atorgada pels governs autonòmics i consignada en els pressupostos de cada autonomia- i ingressos publicitaris privats.
La llei 46/1983 fixa que els canals autonòmics han de complir uns requisits: objectivitat, veracitat i imparcialitat de les notícies; separar informació i opinió; respectar el pluralisme polític, religiós, social, cultural i lingüístic, així com les llibertats i drets recollits en la Constitució, i protegir joves i xiquets.

En 1989 es va crear la Forta (Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics) que en l’actualitat engloba a tots els operadors públics regionals, a excepció del d’Extremadura, i que, entre d’altres, té com a funcions la compra de continguts conjunta i la comercialització de publicitat nacional.

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) nasqué al juliol de 2016 després de l’extinció de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), que va cessar les seves emissions el novembre de 2013 després de 24 anys de funcionament i després que el Tribunal Superior de Justícia d’aquesta comunitat declarés nul l’ERO que afectava més d’un miler dels 1.800 treballadors amb què comptava l’empresa pública.

El seu tancament és l’únic que s’ha produït a Espanya en una cadena autonòmica.

En 2018, la CVMC compta amb un pressupost de 55 milions d’euros, el mateix que l’any passat, a més que l’ens públic té signat el compromís de no incrementar el pressupost durant tres anys.

La cadena pública valenciana està en procés de posada en marxa: la nova ràdio, À Punt, va començar les seues emissions definitives el desembre passat, mentre que la televisió va començar el 25 d’abril les seues emissions en proves i s’espera que les definitives comencen, en principi , abans de l’estiu.

La relació de llocs de treball és d’un màxim de 531 treballadors (el 75% d’ells extreballadors de RTVV), que s’estan contractant amb caràcter temporal, fins que es convoqui un concurs públic de provisió definitiva de llocs de treball.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment