palau artsA partir d’aquest dijous, 3 de maig, el Palau de les Arts celebra els ‘European Opera Days‘. Per a l’ocasió s’han preparat vuit dies d’activitats didàctiques i familiars de caràcter gratuït.
Aquestes jornades, promogudes des Òpera Europa -la principal organització del continent amb 170 companyies d’òpera i festivals associats-, tenen com a finalitat posar en valor la música com a llenguatge universal i enaltir l’òpera: art per excel·lència de la identitat europea.
Cal demanar entrades per a poder gaudir de les diferents activitats. Els interessats podran cursar la seua petició a la web https://www.lesarts.com/, amb un màxim de dues invitacions per sol·licitant i activitat.
Les Arts Educació coordina el calendari de propostes, que comença el dia 3, a les 16.00 hores, amb sengles sessions de dos projectes enfocats a l’ensenyament universitari: El ‘Curs d’aproximació a l’òpera’, que s’imparteix a col·laboració amb la Universitat de València, i ‘Una òpera en construcció’, que es cursa a través de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED).
Divendres 4, Les Arts obri les visites guiades a nous públics, amb una sessió específica, de caràcter didàctic, per a alumnat d’Educació Primària a les 10.30 h, i dos passis per al públic general a les 17.00 hores i 18.00 hores.
El cap de setmana, el teatre d’òpera ofereix diferents propostes per a tots els públics. Dissabte, a les 12.00 hores, l’escenari de la Sala Principal revela els secrets de la producció operística amb ‘Un matí amb Tosca ‘.
Adults i joves tenen l’oportunitat de descobrir els tallers de vestuari, caracterització, o els propis camerinos dels artistes, i fins i tot les zones de treball que queden ocultes durant la representació però que són necessàries per a l’espectacle.
Diumenge 6, comença, a les 12.00 hores, amb el taller interdisciplinari: Música, Creativitat i Tecnologia, que dissenyat per estudiants de Sonologia del Departament de Tecnologia Musical del Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València, ensenyarà als menuts, d’entre 8 i 12 anys, a identificar diferents melodies del gènere simfònic o operístic.
A les 13.00 hores, a l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), els artistes del Centre Plácido Domingo ofereixen un nou recital dins el conveni de col·laboració amb aquesta institució.
A les 21.00 hores, els estudiants del programa ‘Sent l’òpera’ després de gaudir de l’estrena de ‘Tosca’, mantindran una trobada entre bambolines amb els artífexs del muntatge, el director musical Nicola Luisotti i el director d’escena Davide Livermore.
La Sala Alberto Zedda alberga dues sessions, a partir de les 16.30 hores del dilluns 7, d’un nou format didàctic ‘Speed meeting Les Arts’. A través d’entrevistes breus i desenfadades, els assistents podran conèixer en primera persona com funciona el Centre Plácido Domingo, el projecte d’alta formació lírica de Les Arts, i com són els seus alumnes i la disciplina de treball diària.
Dimarts 8, a les 15.00 hores, els músics de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, seran els protagonistes d’una trobada educatiu que ofereixen a la meitat dels assajos del seu pròxim concert a Castelló sota la batuta de Nicola Luisotti, una de les batutes que més ocasions ha treballat amb la formació de les Arts.
Dimecres 9, a les 11.00 hores, Les Arts repeteix el taller interdisciplinari: Música, Creativitat i Tecnologia, dissenyat per estudiants de Sonologia del Conservatori Superior de València, que estarà dedicat en aquesta ocasió a estudiants d’educació primària.

El taller ‘L’òpera en construcció’, destinat a l’alumnat de secundària, serà l’encarregat de tancar aquestes activitats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment