14121285w(EFE) Els secretaris generals d’UGT-PV, Ismael Sáez, i CCOO PV, Arturo León, al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i diversos membres del Consell van participar aquest dimarts a la manifestació de l’1 de maig. Aquesta, va concentrar a diversos milers de persones pels carrers de València en protesta per la precarietat laboral i en reivindicació de majors salaris i pensions dignes.

Sota el lema “Temps de guanyar. Igualtat. Millor ocupació. Majors salaris. Pensions dignes”, la pancarta conjunta d’ambdós sindicats va encapçalar la marxa pels carrers València, amb els seus dirigents al capdavant, en un ambient festiu, en el qual no van faltar crítiques contra la sentència de La Manada, amb cartells en els quals es llegia “no és no”, “nosaltres som el ramat” o “jo sí et crec”.

El secretari general del UGT-PV va denunciar que els treballadors estan “penalitzats” per una reforma laboral que “fa impossible que els salaris augmenten” i va reivindicar a les patronals que siguen “receptives” i reconeguen “el sacrifici” dels treballadors en els convenis col·lectius.

El seu homòleg de CCOO-PV va demanara les organitzacions empresarials i al Govern que siguen “sensibles” a les seues propostes “justes i raonables per canviar la precarietat laboral” i ha defensat el camí cap a “la recuperació de drets i el canvi de model productiu “. “Hem de caminar cap a la recuperació de drets i el canvi de model productiu que ens faci competir per qualitat de producte i no per la precarietat de la feina”, va afegir.

Tant Oltra com Puig van assegurar abans d’iniciar la marxa que es tracta d’un dia “festiu i reivindicatiu” i segons el president, estan “molt lluny” de la plena ocupació, de manera que la reivindicació i els sindicats són “absolutament necessaris”

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, va cridar l’atenció sobre el fet que “situacions d’emergència social continuen portant-se per davant a molta gent”, a molts treballadors amb salaris baixos, “amb treball però sense una

La marxa va reunir també ha diputats autonòmics del PSPV-PSOE, Compromís i Podem, així com a regidors de l’equip de Govern de l’Ajuntament de València, entre d’altres representants públics.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment