stop-2785450_960_720Una mensualitat més, la Mancomunitat Camp de Túria ha posat en marxa una nova campanya preventiva. En aquesta ocasió, el lema és ‘No te metas‘, fent referència al consum de metamfetamina.

Aquesta acció també forma part del Pla Comarcal de Drogodependències i altres Trastorns Addictius que està portant a terme la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA). La iniciativa es desenvoluparà al llarg de tot el mes de maig.

Es tracta d’un dels altres dotze lemes que es promociones al llarg d’aquests mesos als 17 municipis que formen part de la comarca del Camp de Túria. Cal recordar que en febrer la finalitat perseguida era deixar de fumar i al març la de fer un bon ús d’Internet i les Xarxes Socials. Posterioment es va voler donar a conèixer les greus conseqüències de consumir cocaïna i ara arriba el moment per a parlar dels efectes de la metamfetamina.

La metamfetamina és una droga estimulant, també anomenada meth, gel, Kristal o speed, que afecta el sistema cerebral de forma més prolongada i amb menor intensitat que la cocaïna. Pot consumir-se en forma de pols, esnifànt-se, i en comprimit, per via oral.

Aquesta substància produeix excitació, augment de l’estat de vigília i de l’activitat física, disminució de la gana i de la sensació de cansament i fatiga. Igualment incrementa la respiració, la temperatura corporal, la freqüència cardíaca i la pressió arterial.
Altres dels efectes són les conductes estereotipades, moviments repetitius, augment de la sudoració, sequedat de boca i vertigen i tremolors. També pot produir augment de la irritabilitat, convulsions i tremolors, ansietat, paranoia i agressivitat.
És habitual que després d’aquests efectes es presente un quadre diferenciat, una mena d’efecte rebot, caracteritzat per fatiga, embotiment i una elevada somnolència.

El consum de drogues afecta l’organisme a llarg termini. En el cas del speed o metamfetamina pot ocasionar psicosis tòxiques, amb al·lucinacions, paranoies, conductes violentes i fora de control. Fins i tot pot generar episodis suïcides i homicides. Igualment, a causa dels efectes que aquesta substància provoca en la pressió arterial i la freqüència cardíaca, pot causar danys en els vasos sanguinis del cervell: vessaments cerebrals, així com altres problemes greus de salut com arítmia, anorèxia, col·lapses cardiovasculars i fins i tot la mort.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment