14131502w(EFE) Un tribunal ha absolt l’acusat de la violació d’un adolescent a Novelda perquè no hi ha proves de violència o intimidació i perquè pensava, a més, que el menor, de 14 anys, tenia més de 16.

No obstant això, la sentència l’obliga a indemnitzar la víctima amb 5.000 euros per danys morals perquè va patir en qualsevol cas “un trencament de la seua llibertat sexual”.

Segons la Secció Segona de l’Audiència d’Alacant, l’acusat, de 35 anys, i l’adolescent van contactar a través d’una aplicació de WhatsApp per a gais i es van veure en persona el 24 de setembre del 2016.

El sospitós va recollir-lo en el seu poble i el va portar fins a una clínica de massatges regentada pels seus pares a Novelda, on van mantenir relacions sexuals completes.

Després d’aquesta experiència, l’adolescent va patir una síndrome d’ansietat per trastorn adaptatiu del que ha estat tractat amb ansiolítics.

El tribunal ha determinat que l’home va cometre els fets “en la creença que el menor tenia més de 16 anys”, edat a partir de la qual està despenalitzat el sexe consentit entre un adult i un menor d’edat.

En concret, durant el judici, l’acusat va admetre les relacions però va dir que pensava que el jove tenia més de 18 anys.

Per la seua banda, el menor va relatar que havia entrat en l’aplicació de WhatsApp per aconseguir diners a canvi de realitzar favors sexuals.

Segons la seua versió, una vegada a la clínica va sentir por, ja que el sospitós va amenaçar de no portar-ho de tornada al seu poble i revelar les seues inclinacions sexuals.

El tribunal creu que aquestes manifestacions poden respondre “a l’intent del menor de justificar les relacions sexuals hagudes amb l’acusat, una vegada que els fets havien transcendit i els seus pares eren coneixedors dels mateixos”.

Per a l’Audiència, l’acusat va incórrer en la creença errònia que la persona amb qui havia contactat superava aquesta edat, “error” que obliga a absoldre’l.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment