web_conferencia-icordero-asstec2Aquest divendres, el Saló de Plens del Castell de Bétera acollirà la xerrada ‘El camí de la detecció de les ones gravitatòries i la seua trobada amb la llum’. Aquesta iniciativa s’emmarca dins el cicle de conferències que organitza periòdicament l’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASSTEC).

L’encarregada d’oferir aquesta jornada serà la Dra. Isabel Cordero Carrión. La finalitat d’aquesta iniciativa és entendre què són les ones gravitatòries i com hem aconseguit arribar a detectar-les 100 anys després de la seua predicció teòrica per Einstein com a conseqüència de la revolucionària teoria de la Relativitat General. La informació que ens proporcionen aquestes ones, en combinació amb la informació que ens arriba a través de la llum en els seus diferents freqüències, ens permet entendre una mica millor l’Univers que ens envolta. De la mateixa manera que les observacions de Galileu van revolucionar les nostres comprensió del món en què vivíem, amb les observacions d’ones gravitatòries estem obrint una nova finestra a l’observació i estudi de l’Univers.
Isabel Cordero Carrión és Llicenciada en Matemàtiques i Doctora en Astrofísica per la Universitat de València (2009). Ha realitzat dues estades postdoctorals com Investigadora a l’Institut Max-Planck d’Astrofísica a Garching (Munic, Alemanya) ia l’Observatori de Paris-Meudon (Paris, França), treballant també com Investigadora visitant a les Universitats de Lieja i Namur a Bèlgica .
Actualment és professora de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València, a l’àrea de Matemàtica Aplicada. Compagina la sua tasca docent amb una activitat investigadora en el camp de la matemàtica aplicada i de l’astrofísica, amb especial interès en la relativitat numèrica i les ones gravitatòries.

És membre de la col·laboració internacional Verge a València, reconeguda amb el Premi Nobel de Física 2017, on coordina les activitats de divulgació i comunicació. Té més de 25 publicacions en revistes internacionals d’alt impacte i més de 40 xerrades en conferències científiques internacionals. És membre del Editorial Board de la revista Journal of Physics Communications i de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Relativitat i Gravitació. També té una participació activa en projectes amb estudiants universitaris de diferents graus.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment