WhatsApp Image 2018-05-07 at 00.26.44(1)Aquest cap de setmana, del 04 al 6 de maig, Bétera va estar present a la Fira de les Comarques.

Com ja ve sent tradició des de fa uns anys, aquesta iniciativa es porta a terme a la Plaça de Bous de València. En aquest esdeveniment van participar alguns municipis de la comarca del Camp de Túria, estant també present la localitat de Bétera.

Nàquera, Serra, Olocau, Vilamarxant, Riba-roja i Llíria, van ser les altres poblacions participants en la fira.

Aquesta nova edició va comptar amb unes 43 casetes de destinació turística, distribuïdes en grans espais comarcals, i amb 20 expositors d’empreses turístiques a l’interior del recinte. En la fira també van estar presents, a banda d’ Ajuntaments, un consorci de municipis, una associació de municipis i 12 mancomunitats de les comarques de València. Aquest esdeveniment està destinat a la promoció turística de les comarques i als productes turístics valencians. Aquesta activitat està organitzada pel Patronat de Turisme de València, de la Diputació de València.

Al llarg d’aquests dies es van realitzar mostres i exhibicions de tot tipus. Així, dissabte a les 11.00 hores, Serra portava a terme en l’expositor ‘Del tros al plat’ un showcooking d’orelletes amb mel de la Serra Calderona. D’aquesta manera, feia gaudir a tots els allí presents d’aquest dolç tradicional de la nostra zona. A més, a les 18.00 hores, el grup de Danses i Rondalla ‘El Tossal’ de Llíria oferia una mostra de Jota Lliriana i música i dansa tradicional. A les 19.00 hores, va ser el torn per a l’actuació del Grup de Ball i Rondalla Gran Via de l’Est. Seguidament, es va donar pas a la projecció del documental ‘Coets, la Nit Màgica’, on hi havia un bon nombre de visitants dins la plaça gaudint d’aquesta peça audiovisual que reflexa com es viu al municipi aquesta passió pel Coets i la polvora.

Ja el diumenge, Vilamarxant obria la programació amb el grup de danses i pastorets a les 11.00 hores. Riba-roja de Túria li seguia, a les 11.30 hores, amn l’actuació de música i dansa del Conservatori Municipal Professional. A més, aquesta mateixa localitat oferia a les 12.00 hores un showcooking de menú visigot al estand ‘Del tros al plat’.

Així, cada municipi va presentar els punts forts tradicionals i autòctons de la seua localitat: danses, patrimòni històric, festes, tradicions, cultura…


 
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment