14137449w(EFE) El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, declararà el pròxim divendres, 11 de maig, davant la Comissió d’Investigació del Finançament dels Partits Polítics del Senat, on el PP li interrogarà sobre les finances del Bloc, el partit que presideix, sotmeses a investigació judicial.

La seua serà la primera de les tres compareixences convocades per a aquest dia per la comissió, en els treballs només participa el PP ja que els altres grups entenen que no és més que una “contracomisió” muntada per aquest partit en resposta a la que al Congrés investiga el seu finançament irregular.

Amb aquestes noves declaracions, el grup popular vol obrir un front de indagacions relacionades amb el suposat finançament il·legal del PSPV-PSOE i el Bloc Nacionalista Valencià entre 2007 i 2011, l’abast estan tractant de desentranyar diversos jutjats de Madrid, Gandia  i Benidorm.

Després de Morera, que va ser secretari general del Bloc en aquesta etapa, acudiran a la cambra alta Antoni Planells, responsable de finances d’Iniciativa, una altra formació integrada en la coalició Compromís, i el seu equivalent en el Bloc, Xavier Marín Soriano.

El portaveu del grup popular en aquesta comissió, Luis Aznar, serà l’encarregat d’interrogar als tres compareixents.

Per a això utilitzarà la informació que en els últims mesos ha anat recollint el seu equip del grup popular sobre el presumpte finançament il·legal dels socialistes valencians i el Bloc, un àmbit de treball a què dedicarà la màxima atenció.

Un dels aspectes que estan indagant els tribunals són les adjudicacions de diversos ministeris de contractes de publicitat a l’empresa de comunicació Crespo Gomar i que podrien haver-se utilitzat per al finançament irregular del PSPV i del Bloc.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment