14137061w(EFE) L’exalcalde d’Alacant, Luis Díaz Alperi (PP), serà jutjat a partir d’aquest dilluns per un presumpte frau a Hisenda proper als 700.000 euros i suborn impropi, delictes pels quals la Fiscalia demana provisionalment per a ell penes que sumen 9 anys i 9 mesos de presó.

Al costat del també ex diputat autonòmic s’asseuran a la banqueta dels acusats del Jutjat penal 6 de Alacant els empresaris Antonio Solana i Antonio Moreno i el responsable del port esportiu alacantí, Javier Palau.

La Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, que exerceix l’acusació particular en el procés en representació de l’Agència Estatal Tributària (AET), sostenen que Díaz Alperi va deixar d’ingressar 682.681 euros a Hisenda durant els anys 2007, 2008 i 2010.

La major part d’aquesta quantitat (405.351 euros) correspon a l’exercici de 2007, quan el llavors alcalde va tenir uns ingressos reals de 1.004.878 euros però només va declarar unes retribucions de 113.250 euros pels seus càrrecs públics.

El presumpte frau de 2008 ascendeix a 144.862 euros i està relacionat amb un increment patrimonial no declarat per l’adquisició d’una embarcació tipus catamarà de 15,54 metres d’eslora, batejada amb el nom de Akra Un, a través de la societat instrumental Andarx Business SL.

Finalment, el 2010, Díaz Alperi va defraudar, sempre segons la versió de les acusacions, 132.468 euros després de realitzar diversos canvis de la propietat del vaixell amb un altre dels sospitosos.

La denúncia va ser presentada el 2013 i investigada per la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a causa de a la capacitat del polític, per la seva condició de diputat al grup popular de les Corts.
El TSJCV va obrir judici oral contra els quatre acusats al febrer de 2014, però Díaz Alperi va renunciar a la seua acta al Parlament autonòmic a l’abril d’aquest mateix any, el que va motivar que la causa fos derivada als jutjats d’Alacant.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment