1_46La Diputació de València cedirà a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives un tercer pavelló del complex de Bétera. La finalitat d’aquesta actuació és la de incrementar l’oferta de places d’atenció a persones amb problemes de salut mental. Així ho han anunciat el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta del Consell i responsable d’Inclusió Social, Mónica Oltra, després de la reunió que han mantingut per a constituir formalment una taula de coordinació entre ambdues institucions en matèria de polítiques socials.

En aquesta reunió s’han abordat tres temes que han quedat fixats en l’agenda de les àrees de benestar i inclusió social de la Diputació i la Generalitat. Doncs, també s’ha tractat la continuïtat del pla d’infraestructures socials, amb 17,3 milions pressupostats per la corporació provincial per a impulsar 11 centres entre 2017 i 2019; i la supervisió del treball d’ambdues institucions en el marc del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, amb 49 accions.

Tercer pavelló del complex de Bétera

Rodríguez ha avançat que el conveni se signarà en les pròximes setmanes i contemplarà “en primer lloc la renovació de la cessió dels dos pavellons de titularitat provincial amb els ja explica la Conselleria, a més d’ampliar aquesta cessió a un tercer pavelló que permetrà disposar de més places per a atendre a aquest tipus de pacients amb malalties mentals”.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha considerat que “hem avançat bastant a Bétera, on prompte disposarem del primer gran espai sociosanitari de la Comunitat en salut mental”. A més de l’ampliació de places a curt termini, Oltra ha assenyalat que “seguirem treballant de forma conjunta perquè en una segona fase puguem oferir als pacients noves infraestructures”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment