P1130765Aquest dilluns, 7 de maig, es va celebrar el Ple Ordinari del mes de maig a Bétera. Aquesta sessió va ser multitudinaria, ja que un bon nombre de veïns i penyes taurines es congregaven a Saló de Plens del Castell per conèixer de primera mà el resultat de la moció presentada pel Partit Popular, Ciudadanos Bétera i el regidor del grup no adscrit, pedro Gallén.

En aquesta moció es demanava la permanència dels ‘Bous al carrer‘ al recinte de l’Albereda. A més, també s’instava a l’Ajuntament a la creació d’una Comissió per a estudiar i consensuar amb veïns de la zona i penyistes, així com representants de tots els grups politics municipals per a prendre les messures necesàries per al bon desenvolupament d’aquests festejos.

Aquesta proposta es feia davant la nova decisió, per part de l’Equip de Govern, de traslladar aquest acte taurí a la zona coneguda com parc del R3 o nou parc d’esplai.

Motius de la moció

P1130798El regidor del Partit Popular, Sisco Martínez, va ser l’encarregat de presentar aquesta moció. En primer lloc va acusar a l’equip de govern de “voler acabar amb uns festejos que venen celebrant-se des de fa més de 15 anys i que han anat adaptant-se a les noves normatives i directrius dels diversos equips de govern i exigències dels veïns perquè la seua celebració causara les menors molèsties possibles”. En aquest sentit, va citar algunes de les mesures portades a terme amb l’anterior equip de govern per no sobresaturar la zona de l’Albereda. A més, va indicar que van ser moltes les reunions amb els veïns per a atendre les seues peticions.

A més, el regidor Popular va preguntar pel nou espai proposat per a portar a terme els ‘Bous al carrer’, qüestionant les seues condicions e infraestructura per realitzar adequadament aquesta activitat. Així, segons Sisco Martínez, l’adaptació d’aquest nou recinte per a aquest acte li costaria a la Penya Taurina uns 32.000 euros.

P1130716L’edil va instar al diàlec entre les diverses parts per poder resoldre el conflicte entre una postura i una altra, i va manifestar trobar en falta la convocatòria d’un grup de treball per a donar amb la millor de les solucions.

D’altra banda, el regidor del grup no adscrit Pedro Gallén va exposar el motiu del seu suport a aquesta moció. D’aquesta manera va declarar que després de reunir-se amb les distintes agrupacions afectades, tant d’una banda com d’una altra, ha pogut comprovar que ‘no s’han tingut en compte els interessos de tot ells, que no s’han escoltat a totes les parts afectades i no s’han buscat alternatives viables per a realitzar aquests festejos en llocs més adequats’.

Així mateix, el portaveu de Mas Camarena-Cube, Salvador Beltrán, va anunciar que el seu partit es sumaria a aquesta moció donat que tenen ‘la convicció absoluta de que urgix una solució, encara que tenen dubtes de el què es tindria que fer, cóm i en què moment’.

Postura de l’Equip de Govern

P1130804Quant a Asamblea Bétera Ciudadana, el seu portaveu Augusto Sevilla va explicar que respectaven els acords alcançats per l’Equip de Govern. A més, va expresar que al llarg de tota la legislatura s’ha mantés el diàlec amb totes les part i que es va a continuar amb aquesta línia.

El portaveu del PSPV-PSOE, Fernando Cantarino, va aclarir que “no es tracta d’un debat de ‘bous si, bous no’, sino que se tracta d’estudiar els punts contemplats en una moció”. Cantarino va declarar que estava d’acord en que urgia una solució i que calia diàlec amb totes les parts implicades, però que “lamentablement el Partit Popular, Ciudadanos i el regidor no adscrit han presentat una moció que distorsiona la realitat’.

La regidora de Festes, Raquel Puig també va insistir en què no era un debat de ‘Bous s´i i bous no’ i vaP1130760 argumentar el perquè el seu equip no podia votar a favor de la moció. Doncs, “s’ha estat treballant constantment amb reunions tant amb la penya, com els veïns de l’Albereda i colindants des de 2016”, comentava l’edil. A més, va detallar dos de les demandes més importants d’una gran representació de veïns, el quals han estat en totes les reunions: reduir el termini de la fira (tal com es va fer l’any passat) i canviar els bous d’ubicació.

“Davant d’aquesta situació i darrere de diverses converses i reunions manteses amb la penya, proposem buscar espais alternatius i després de molt i difícil debat es proposa un espai similar a l’Albereda”, indicava Raquel Puig. “Sempre i, des de l’Equip de Govern, s’ha mirat en tot moment pel benestar la qualitat de tots els veïns i veïnes de l’Albereda però també la conciliació de la festa taurina”, proseguia la regidora.

Després d’exposada la postura de cadascún, es va procedir a la votació. La moció va ser aprovada per majoria absoluta, amb els 11 vots a favor del PP, Ciudadanos, Pedro Gallén i Mas Camarena-Cube i els 10 en contra de Compromís, PSPV-PSOE i Asamble Bétera Ciudadana.

A continuació vos deixem un vídeo resum referent a aquesta moció:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Vamos a recordar, en el pleno de junio del 2016, ante una moción presentada por el PP, proponiendo el apoyo a los festejos taurinos, la concejala de Ciudadanos , argumentando, con esa insufrible inseguridad, que estaba en contra del maltrato animal, se ABSTUVO.
    Ahora, en la moción donde se propone la permanencia de los toros en la Alameda, no solo vota a favor sino que ademas, la firma como la representante de Ciudadanos. Estas pequeñas triquiñuelas riveristas en política tienen un nombre………
    Por cierto en junio del 2016 el pspv-psoe, apoyo la moción.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment