La localitat de Bétera es caracteritza per tindre una gran varietat de propostes comercials. El comerç local compta amb un gran ventall de possibilitats, sense necessitat de traslladar-se cap a la ciutat o altres municipis. Avui, fem una xicoteta recerca d’alguns negocis que formen part del comerç del municipi.

Propostes educatives

P1130590Comencem parlant del vessant educatiu. Entre altres, podem trobar al Centre d’Educació Infantil Tris Tras Shool, ubicat al carrer José Gascón Sirera, 77-B. Aquest, és un centre autoritzat i subvencionat per la Conselleria d’educació, que cobreix el primer cicle d’educació infantil de 0-3 anys. Compta amb un horari flexible per adaptar-se a les necessitats de cada pare. A més, té un gabinet psicopedagògic que supervisa el desenvolupament dels infants. El centre també disposa de servei de menjador amb cuina pròpia amb menús adaptats a cada edat i necessitat del xiquet. En Tris Tras School s’aposta pels idiomes en aquestes edats, com l’anglés, i molts més serveis com l’escola de vacances amb xiquets fins als 8 anys, perruqueria al centre, escola de pares o aniversaris. Qui desitge conéixer més sobre aquest centre, pot cridar al telèfon 960.44.88.97 o navegar per la seua pàgina web www.tristrasschool.es. A més, compta amb el següent Facebook: @Tristraschool.

31901783_10216071839688440_8331016027613691904_nD’altra banda, també trobem a Eme Montessori School. En aquest centre, ubicat al carrer María Egual Nº2, s’acompanya en el seu desenvolupament a xiquetes i xiquets des dels 4 mesos i fins als 3 anys. Innovació, implicació i vocació són els 3 adjectius que els caracteritza. Sota el lema de: VEURE, SENTIR I DESCOBRIR, proposen un aprenentatge vivencial en el qual els més menuts són els veritables protagonistes en el seu procés d’ensenyament-aprenentatge. A més, ofereixen un projecte educatiu i pedagògic propi basat en pedagogies alternatives com Montessori, Pikler i Reggio Emilia, que juntament amb les seues instal·lacions i menjar casolà fan de l’escola un lloc únic, familiar i acollidor per créixer i aprendre sent feliços. La seua escola es pot visitar concertant una cita al 633.300.209 o a www.ememontessori.com. També es pot trobar més informació al seu Facebook @ememontessori

P1130569També cal parlar de l’Escola Infantil El Castell. Ubicat al carrer Ramón i Cajal, 74, és un centre especialitzat en la primera etapa de l’educació infantil (0-3 anys), autoritzat i subvencionat per la Conselleria d’educació de la Comunitat Valenciana.
Les seues instal·lacions compten amb més de 400m2, distribuïdes en 3 aules àmplies i lluminoses, aula d’usos múltiples i menjador. També disposen de 2 patis, un exclusivament per a nadons, i hort.

Totes les activitats es desenvolupen en un ambient lúdic, de joc i relació positiva amb els altres xiquets. Es basen en l’atenció personalitzada i en el treball de la intel·ligència emocional per afavorir la creativitat i estimular la seua personalitat, autoestima, habilitats socials i empatia.

Compten amb noves tecnologies per a la seua metodologia d’ensenyament-aprenentatge, utilitzen materials Montessori, aprenentatge de manipulació i iniciació a l’anglés. Ja tenen la matrícula oberta per al pròxim curs 2018-2019, des de 75 €.

Qui desitge més informació pot cridar al telèfon 960 09 33 83. També es pot trobar més informació al Facebook @escuelainfantilelcastell.

Propostes creatives

P1130602La creativitat també és un dels punts forts a Bétera. En aquest sentit, mencionem a FIL I COTÓ. Ubicada al carrer Sant Pasqual, 15, es tracta d’una botiga-taller de patchwork i treballs manuals oberta al municipi en 2008 per Amparo Esturi. El patchwork va nàixer del reclicatge de retalls de tela i avui dia és una activitat destacada dins de l’art tèxtil. Per això, els cursos i tallers que imparteix Amparo Esturi tenen una orientació artística. Disposa d’un servei de venda de teles i merceria especialitzada i és membre de l’Associació Espanyola de Patchwork.
Qui desitge conéixer de més a prop aquesta botiga-taller, a més d’acostar-se, pot cridar al telèfon 655.375.460 o enviar un correu electrònic a cukaes@gmail.com. També pot trobar més informació a filicoto.blogspot.com.es o en el Facebook @FILICOTÓPatchwork.


Propostes dolçes

P1130595El nostre entorn també permet gaudir de projectes com el de Bee Natura, ubicat al carrer Los Nardos, 5. Dirigit en l’àmbit familiar, pel matrimoni format per Jordi Hernándiz (Perit Apícola i Apicultor Ecològic) i Patricia Carpio (Veterinària especialitzada en Producció Ramadera, Seguretat Alimentària i Sanitat Apícola), aquest negoci naix per mostrar l’apassionant Món de les abelles, protegirles i ajudar al medi ambient. Així, ofereixen activitats per a totes les edats, servei veterinari i assessoria apícola, venda de material viu i de mel.

Com a activitats compten amb les següents:
– Tallers per a xiquets, Apitallers. Consideren que la clau per poder arribar a la societat de la cura del nostre medi ambient són els més menuts.
– Diferents modalitats de visites a les arnes. Apiturisme per a totes les edats.
– Tasts de Mels per a grups.
– Serveis Veterinaris i Apícoles i rescat d’eixams.
– Apadrinament de ruscs al Santuari del Montcudio de Serra, a través d’Ecocolmena, una ONG a escala nacional de la qual formen  part.
– Detalls de mel per a qualsevol esdeveniment.
– Venda de la seua pròpia mel, Bee Mel. Només envasen i venen la seua mel. Son, per tant, productor primari.
P1130594Diversos dels apiaris els tenen en el procés de conversió a Ecològic, burocràticament parlant, ja que el maneig com Ecològic ho fan des del primer moment (no tracten amb medicaments sintètics, només productes naturals, treballen amb ruscs verticals o d’alça que permeten respectar el Benestar Animal i no recol·lectar la mel d’on elles crien i a més es pogués tractar…). Respecten medi ambient i pol·linitzadors autòctons, els pocs que queden.
Bee Natura també està certificat per la Marca Parcs Naturals de la Generalitat. Només porten les arnes a parcs naturals per disminuir la possible presència de pesticides / plaguicides a la mel i / o cera.
La seua mel és més crua, no sotmeten a tractament tèrmic. És a dir, nobeem pasteuritzen per barrejar ni altres transformacions o alteracions que es puguen portar. No alimenten a les abelles amb pinsos ni xarops (això sí que està permés en Ecològic, sempre que siga Eco el producte) perquè no fiquen a la cel·la aquest producte com nèctar i passe a formar part de la mel. La seua producció no és molt elevada. Per aquest motiu, van canviant-les de parc natural a la recerca del nèctar, amb la qual cosa, segons clima i pluviometria ens canvia el collit.

Qui desitge més informació de Bee Natura pot cridar als telèfons 963 117 464 / 637 896 940 o enviar un e-mail al correu info@beenatura.es. El seu horari és el següent: De 9.30 a 14.00 i de 16.00 a 17.30 hores, de dilluns a divendres. A la seua web www.beenatura.es o als seus facebooks @BeeNatura.es o @mielbeemiel es pot trobar més informació sobre les seues accions i la seua mel, respectivament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment