P1130760En el ple ordinari del mes de maig a Bétera, a més de la moció presentada per a la permanència dels ‘Bous al carrer’ a l’Albereda, van ser diverses les propostes presentades.
En primer lloc, l’Equip de Govern (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) van presentar una moció per a la priorització dels recursos en inversió social i pensions en lloc del nou programa d’armament.
Així, es proposava que el consistori de la localitat instara al Consell a què aquest instara, al seu torn, al Govern Espanyol a renunciar a la posada en marxa de l’esmentat programa i destinar els recursos prevists en aquesta despesa militar a reforçar els serveis públics essencials (Educació, Sanitat i Dependència) especialment el sistema de pensions, alhora que s’impulsa una cultura per la pau i el desarmament.
La moció va ser aprovada per majoria simple amb els vots a favor dels partits que formen l’Equip de Govern, el vot en contra del regidor del grup no adscrit, Pedro Gallén, i l’abstenció del Partit Popular, Ciudadanos Bétera i Mas Camarena-Cube.
La segona moció, també presentada per l’actual equip de govern, anava referida al pressupost comprés pel Govern d’Espanya per al desenvolupament de mesures contemplades en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. En aquest sentit, s’instava al Govern de l’Estat que en els Pressupostos Generals Estatals es destine per transferència als consistoris un increment anual de 20 milions d’euros durant els pròxims cinc exercicis, a incluir en els mencionats pressupostos per al 2018 la citada xifra per a les administracions locals, així com 100 milions d’euros destinats a les Comunitats Autònomes.
Aquesta proposta va ser aprovada per totes les forces polítiques, excepte el regidor del grup no adscrit, Pedro Gallén, que va optar per l’abstenció.
D’altra banda, la tercera moció en matèria social també va estar presentada per l’Equip de Govern. En aquesta es demanava l’erradicació de la Lesbofòbia. L’acord proposat anava referit a la garantia de seguretat de les dones lesbianes i la inviolabilitat de les seues llibertats a través d’una legislació que faça efectiva els delictes d’odi i garantisca la igualtat de tracte entre tota la ciutadania i que forme al funcionariat i personal sanitari, entre d’altres.
Aquesta moció es va aprovar per majoria absoluta amb els vots a favor de tot l’Equip de Govern, Mas Camarena-CUBE i Ciudadanos Bétera i els vots en contra del Partit Popular i Pedro Gallén.
A continuació, vos deixem un vídeo resum:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment