WhatsApp Image 2018-05-14 at 14.34.53Diversos han sigut els actes que aquest cap de setmana s’han portat a terme amb motiu de la celebració de la Mare de Déu dels Desemparats. A aquests actes també s’ha sumat Bétera. Doncs, cal recordar que el segon diumenge de maig tots els valencians tenen una cita amb “La Geperudeta“, a qui dediquen tota classe d’honors i tributs. Aquesta verge compta amb una llarga història que passa de generació en generació.

Segons consta als escrits, la Verge dels Desemparats va ser coronada canònicament el 1923 en presència dels reis d’Espanya i diverses autoritats eclesiàstiques. La Missa de Descoberta, Missa d’Infants, Trasllat i Processó són els moments més esperats per milers de fidels. WhatsApp Image 2018-05-14 at 14.34.54Així, els veïns de la nostra localitat, celebraven també la tradicional processó des de la Parròquia que porta el nom d’aquesta verge. El grup de ball Gran Vía de l’Est va oferir una dansa a la Mare de Deu, com ja es tradició. A la dansa també van participar falleres majors de la resta de comissions, així com les maximes representants de les Falles 2018 al municipi, Luisa Motilla i Andrea Peinado. En finalitzar el recorregut, distints cantaors del poble li van oferir una sèrie d’Albaes.

Però ací no queda tot. Doncs, per commemorar aquesta data, les dues esglésies del municipi han celebrat dues festivitats tradicionals amb tocs de campanes, a càrrec de la Colla de Campaners del municipi: L’Ascensió i l’esmentada festa de la Mare de Déu dels Desemparats.
Així, dissabte al voltant de les 12.00 hores es procedia al toc de l’Àngelus i vol menor de campanes, a la Torre-Campanar de la Puríssima Concepció. A més, es va realitzar tres vols menors d´avís a missa (19.30, 19.45 i 20.00 hores), elevació i vol menor final.

WhatsApp Image 2018-05-14 at 14.34.54(1)
Al mateix temps, a l’Església dels Desemparats, a les 12.00 hores i a les 19.30 hores, va ser el torn per al toc de vol menor de campanes.

Diumenge, a la Torre-Campanar de la Puríssima Concepció es va procedir als tres vols generals d´avís a missa (10:30, 10:45 i 11:00 h), elevació i vol general final i tres vols generals d´avís a missa (11:30, 11:45 i 12:00 h), Gloria, Sermó, elevació i final.
Per la seua banda, al temple de la Mare de Déu dels Desemparats es va tocar els tres vols generals d´avís a missa (11:30, 11:45 i 12:00 h), Gloria, Sermó, elevació i final i tres vols d´avís a missa solemne (18:30 h, 18:45 i 19:00 h), Gloria, Sermó, elevació i final.

Gloria a l’eixir l’imatge i solos de la campana Mare Déu a la vista des de el campanar, Gloria a l’entrar l’imatge i vol general final.

Finalment, a l’Ermita de la Divina Pastora també es procedia als vols a la vista de la Mare Déu dels Desemparats des de l´ermita.

Cal mencionar, a banda, que aquesta setmana declaraven BIC (Bé d´interés cultural) a setanta campanes gòtiques de la Comunitat Valenciana, entre elles la campana Santa Maria fosa l’any 1513, restaurada l´any 2008 recuperant la seua veu original.
Junt amb el Castell, el Tos Pelat i la Torre Bufilla actuals BIC del poble, s’afegeix l’esmentada campana Santa Maria.

Igualment a partir de la passada setmana, en la torre campanar de la Puríssima Concepció han tornat a sonar els antics tocs que sonaven abans de la mecanització de les campanes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment