14166283w(EFE) Mitjans terrestres i aeris treballen en un incendi forestal declarat aquest dilluns molt a prop del nucli urbà del municipi castellonenc de Fanzara que ha obligat a evacuar tres persones de vivendes pròximes al foc.

Segons han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers i de la Generalitat, a la zona treballa una dotació de bombers del Consorci, quatre unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, dos avions Air Tractor, un helicòpter amb unitat helitransportada i un coordinador forestal, així com bombers voluntaris i una bomba rural pesada.

El foc s’ha declarat poc després de les 12.30 hores i s’ha decretat per part de la Generalitat l’Índex de Gravetat Potencial 1, dintre del Pla Especial d’Incendis Forestals de la Comunitat Valenciana per a evitar l’afecció a béns no forestals, en aquest cas habitatges i un poliesportiu.

Com a mesura preventiva s’ha desallotjat a tres persones dels seus habitatges que es trobaven a prop del foc, segons la Generalitat.

El fum ocasionat pel foc ha obligat a la Direcció General de Trànsit a establir el nivell “negre” a la CV-194, fet que suposa que la circulació està interrompuda en aquesta via que dóna accés al municipi.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia el vent previst per a les pròximes quatre hores a Fanzara implicarà convergències de vent amb la brisa de mar entrant per l’oest amb el vent de ponent pel flanc oest.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment