WhatsApp Image 2018-05-13 at 21.06.05Bétera va acollir aquest diumenge, 13 de maig, la celebració del Dia de les Famílies 2018. Aquesta efemèride té lloc a nivell internacional cada 15 de maig, oferint una oportunitat per conscienciar la societat en relació a l’estat en què es troben les famílies, els seus desafiaments i problemes, així com per promoure accions apropiades per a la seua defensa.

L’Assemblea General de Nacions Unides, en la seua resolució 47/237 de 20 de setembre de 1993, proclamava el 15 de maig de tots els anys com a Dia Internacional de les Famílies. Cada any Nacions Unides escull un tema sobre el que focalitzar els reptes de la família.

En el recinte de l’Albereda es van portar a terme diverses activitats preparades per a l’ocasió. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb L’Ajuntament de Bétera y L’Asocianisme. En la seua inauguració va estar present la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Socials, Mònica Oltra, acompanyada per la majoria de membres de l’Equip de Govern municipal, encapçalats per l’alcaldessa de la localitat, Cristina Alemany. 

Oltra va destacar que “el nombre de famílies que es beneficien de les polítiques de suport del Govern valencià ha crescut un 20% en els últims 3 anys, i a més s’han igualat les ajudes entre les famílies nombroses i les monoparentals”.

Oltra va incidir que la política per a les famílies “és una prioritat per al Consell del Botànic en el seu conjunt” i va assenyalar que així s’està demostrant en iniciatives posades en marxa des de diferents conselleries, entre les quals es va referir a la Xarxa de Llibres, que garanteix la gratuïtat dels llibres de text, o l’eliminació del copagament farmacèutic a les famílies monoparentals.

La vicepresidenta va assenyalar que dins de la diversitat familiar que hi ha a la societat, les polítiques de la Conselleria a més de fer un salt quantitatiu, també han millorat qualitativament; és el cas de les famílies acollidores, ja que a través d’un decret s’equiparen les ajudes que reben les famílies extenses, que són aquelles que tenen vincles de sang amb la persona acollida amb i les educadores, que no en tenen.

Així, actualment la prestació econòmica per al sosteniment en la criança s’ha ampliat de 12 a 14 euros per persona menor d’edat acollida i dia, i s’estableix per primera vegada el concepte de despeses mèdiques qualificats, referides a aquells que no són atesos adequadament en la xarxa sanitària pública valenciana i sempre que es supere el 25% de la prestació per l’acolliment.

Al llarg de la jornada van participar més d’una vintena d’associacions del sector. Els assistents van poder gaudir d’actuacions musicals, teatrals així com de tallers i contacontes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment