Escoleta Municipal BeteraEl nou Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 de la Diputació de València sufragarà les obres de condicionament i adequació de tots els centres educatius de titularitat municipal de les comarques valencianes. Així ho han donat a conéixer la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà.

Amb aquest nou programa d’inversions en educació, totes les escoletes infantils, conservatoris i escoles d’adults de titularitat municipal de la província rebran una ajuda de 38.000 euros per realitzar obres de millora de les seues instal·lacions.

Aquest nou pla de la corporació es suma al Pla Municipal de Manteniment d’Escoles que es va iniciar al 2017 en col·laboració amb la Conselleria d’Educació. Enguany continuarà també amb uns fons de 5,5 milions d’euros per tal de finançar el canvi de portes i finestres dels centres educatius d’infantil i primària, millorar les condicions d’alumnes i professors, i augmentar així l’eficiència energètica de les instal·lacions.

Mitjançant aquests dos plans, la corporació provincial destinarà durant els exercicis 2018 i 2019 un total de vora 16 milions d’euros per a que els ajuntaments valencians realitzen les obres de millora dels centres.

El nou programa per al finançament de millores als espais educatius municipals comptarà amb un pressupost global de 10,3 milions d’euros i tindrà un caràcter bianual.

Actuacions

El pla desenvoluparà un total de 270 actuacions en 160 municipis valencians, de les que 169 seran a escoletes infantils, 13 a conservatoris musicals, i 88 a centres formatius d’adults. Durant el 2018 s’invertiran 6,4 milions d’euros que es destinaran als centres infantils, i al 2019 els 3,8 milions d’euros restants s’invertiran als conservatoris i les escoles d’adults.

El repartiment d’aquestes subvencions s’ha realitzat segons criteris objectius. El 44% del total es dedicarà a 86 municipis de menys de 5.000 habitants, inclosos dins del tram 1 del pla. El 30,7 % serà per als 46 municipis d’entre 5.000 i 20.000 habitants del segon tram, i el 25.5 % restant arribarà a les 69 localitats de més de 20.000 habitants.

Segons el tipus de centre educatiu, el 63% dels recursos del pla seran per a la millora de les escoletes infantils, el 32,5% per als centres de formació d’adults, i el 5 % per als conservatoris municipals.

La segona fase del pla que s’inicià al 2017 comptarà amb un pressupost de 5.5 milions d’euros i arribarà a 38 centres educatius d’infantil i primària de 34 pobles valencians per tal de millorar l’eficiència energètica d’aquells centres que no s’han acollit al Pla Edificant de la Conselleria.

Aquestes noves actuacions es sumen a les 44 intervencions realitzades durant el 2017 i suposen, en total, la millora de les condicions de més de 20.000 alumnes de 76 localitats. En els dos exercicis, el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles ha destinat 12,5 milions d’euros i ha permés el condicionament de 82 centres públics d’educació infantil i primària.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment