Asientos_reservados_azuales_(1)Metrovalencia ha iniciat la col·locació dels seients diferenciats per a les persones de mobilitat reduïda. Dins d’aquest col·lectiu s’engloba a la gent gran, discapacitats, embarassades, o mares i pares amb nadons.

Les places s’identifiquen pel seu color blau i han començat a instal·lar-se a les unitats que presten servei en les línies de metro. Posteriorment, es col·locaran en les de tramvia.

Aquesta iniciativa forma part de les accions que desenvolupa el Pla d’Accessibilitat Universal de FGV previst per al període 2017-2023, com una de les mesures impulsades per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per millorar el servei de transport que es presta des de l’empresa pública a tots els clients, independentment de les seues capacitats físiques, sensorials o cognitives, que permeten la màxima autonomia de moviment i comoditat.

L’elaboració del document ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV, per oferir un transport públic basat en criteris d’igualtat, dignitat, màxima autonomia, comoditat i seguretat. En concret, aquesta iniciativa es realitza a petició del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi).

Aquesta actuació se suma a la substitució de la senyalització de seients reservats per a persones de mobilitat reduïda instal·lats amb motiu del 30é aniversari de l’empresa pública. La senyalística per a seients reservats es reforça amb la col·locació dels vinils blaus de prioritat total per a aquests col·lectius, que s’instal·len en totes les unitats a les zones assignades per a ells.

En total, s’estan instal·lant 532 vinils de diferents mides, 432 en les unitats de metro i 100 en les de tramvia, per recordar als usuaris d’aquests serveis de transport públic que les persones grans, dones embarassades o amb xiquets xicotets i les persones de mobilitat reduïda, tenen prioritat en l’ús dels seients dels trens i tramvies, i compten amb places reservades.


 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment