WhatsApp Image 2018-05-15 at 11.55.08Avui dijous, com cada 17 de maig, es commemora el Dia Internacional Contra la LGTBI FÒBIA i contra totes les violències cap a les diferents diversitats afectiu-sexuals i de gènere.
Així mateix, el pròxim 28 de Juny se celebra el Dia de l’Orgull LGTBI+.
Ambdues dates serveixen com a recordatori de què l’Organització Mundial de la Salut va deixar de considerar l’homosexualitat com una malaltia i per a denunciar l’assetjament, agressions, violència i discriminació que directament o indirectament pateix el col·lectiu en tots els àmbits.
Malgrat l’avanç legislatiu amb el matrimoni igualitari i les lleis d’igualtat de gènere així com amb la Llei Valenciana de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere, en moltes ocasions, encara es considera que no podem parlar d’igualtat real.
Per aquest motiu, l’Ajuntament de Bétera i la seua Regidoria de la Dona i Igualtat se suma a aquestes reivindicacions, per a continuar visibilitzant dites commemoracions mitjançant diferents actes al llarg del pròxim mes. A més a més, continuaran treballant per un model de ciutadania plenament participativa i unes relacions socials inclusives.

Origens

WhatsApp Image 2018-05-15 at 11.56.29El Dia Internacional contra la LGTBI Fòbia i contra totes les violències cap a les diferents diversitats afectiu-sexuals i de gènere es va idear en l’any 2004. Després d’una campanya que va durar un any, es va celebrar per primera vegada en 2.005, amb activitats en molts països, que van incloure accions militants a països com la República Democràtica del Congo, la Xina o Bulgària. El dia és coordinat mundialment pel Comité IDAHO, amb seu a París. En l’actualitat, més de 70 països en el món criminalitzen l’homosexualitat i condemnen els actes sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó.
Les organitzacions LGBT del món van triar “Solidaritat i Aliances” com a temàtica global 2018. Cada any, la comunitat internacional de minories sexuals i de gènere identifica un tema d’enfocament específic per a les celebracions al voltant del 17 de maig.
Quant al Dia de l’Orgull LGTBI+, té lloc el 28 de juny per a commemorar els disturbis de Stonewall (Nova York, EE. UU.) de 1969, que van marcar l’inici del moviment d’alliberament homosexual. En alguns països, la data original de celebració de l’Orgull sol desplaçar-se al primer dissabte anterior o posterior al 28 de juny, encara que també es pot modificar en cas de coincidir amb actes rellevants o per commemorar altres efemèrides locals d’esdeveniments transcendents per al col·lectiu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment