WhatsApp Image 2018-05-16 at 19.25.49(EFE i Betera.com) Una concentració convocada pel Moviment Feminista a València va exigir ahir dimecres, al Govern espanyol, “menys llaços i més euros” per lluitar contra la violència de gènere, ja que els pressupostos generals de l’Estat de 2018 no recullen els 200 milions promesos per lluitar contra aquesta xacra social.

La principal reivindicació d’aquesta mobilització era que el Govern de Mariano Rajoy complisca en els pressupostos generals de l’Estat (PGE) de 2018 el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, aprovat al Congrés el 2017 amb 268 vots a favor i 65 abstencions. Entre les 214 mesures acordades en aquest Pacte d’Estat, destaca el compromís de finançar amb 200 WhatsApp Image 2018-05-16 at 19.25.01milions d’euros anuals durant cinc anys la lluita contra la violència masclista, norma que el Govern ha incomplert en destinar per a aquest exercici només 80 milions.

Sota el lema “Compromís = Pressupost i Pacte Incomplit. Anem a per totes”, la capital valenciana es va sumar amb la convocatòria del Moviment Feminista de València a un centenar de ciutats espanyoles en què es van convocar concentracions durant la vesprada, incloses 30 localitats valencianes.

Al voltant d’un centenar de persones, majoritàriament dones, van omplir amb el WhatsApp Image 2018-05-16 at 20.10.42color morat de la seua vestimenta i de les seues pancartes la plaça de l’Ajuntament, i davant el consistori de la ciutat van corejar frases com: “no falten diners, falta voluntat”, “Rajoy, petrolier, ens treus els diners”,” on és la ministra d’Igualtat “i” no estem soles, falten les assassinades”.

Entre els assistents a la concentració, es trobaven dirigents polítics, com l’alcalde de València, Joan Ribó; la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, així com dirigents de PSPV-PSOE, Compromís i Podemos.

Des del Moviment Feminista de València van recalcar la gravetat de les xifres de la violència de gènere, amb mil dones mortes en els últims deu anys i un assassinat cada quatre dies durant l’any 2017.

Bétera també es mobilitza

WhatsApp Image 2018-05-16 at 19.15.34Alguns veïns de Bétera també van voler estar presents en aquesta concentració. Així, encapçalats per la regidora de la Dona i Igualtat, Maite Bes, van sumar-se a les reivindicacions. Representant d’entitats com la Casa Pro Dona del municipi també van unir-se.

Des de la Regidoria es va facilitar la participació amb un autobús que eixia des de l’Albereda a les 18.00 hores. Així, tot el que volguera participar podia inscriure’s i anar en bus cap a la capital del Túria.
WhatsApp Image 2018-05-16 at 19.25.43

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment